Jak ladně chodit na vysokých podpatcích jako kočka - Andrea Dessel

24.12.2017 12:07

           

         Vášnivé obdivovatelky jehlových podpatků by dali cokoli za to aby           aspoň jeden den vypadali jako gazela na modním mole a svou chůzí            na sebe strhla pohledy všech, kteří jsou okolo . Ale ti , kteří o tom sní             by si měli uvědomit , že je to výsledek tvrdé práce a nestálého cvičení .

 

            Ať říkáme cokoli , ve většině případů je podpatek vysoký 7-8 cm nebo    i vyšší velice nepohodlný a strávit v takových botách den se spíše podobá mučení inkvizice . Ale i přesto je mnoho žen připraveno podstoupit takovéto nepohodlí a to vše ve jménu ženskosti .

 

Kroky díky , kterým lze dosáhnout ladnou chůzi kočky jsou jednoduché a dají se spočítat na prstech jedné ruky . První a snad i nejdůležitější podmínka je , že  pokud se chcete pohybovat ladně jako modelka na módním mole v žádném případě by jste neměla spěchat , protože při rychlé chůzi se budete kývat jako opilí racek .

 

Pak , když jdete , nezapomeňte , že tělo by nemělo být ohnuté a hlava by měla být vždy vzpřímena tak aby byla rovnoběžně s podlahou a vždy se dívejte dopředu .

 

Kolena jsou vždy rovná , ne ohnutá , pokud se tedy nechcete houpat jako kačátko .

 

Co však na chůzi modelek strhne pohled jako magnet je jemné a elegantní pohupování .

Jak toho dosáhnout ? Je to přesně sladěný pohyb s boky . Mluví o tom jak krásná a žádoucí ženou jste . To je přesně to co vás dělá skutečnou ženou a nikoho v okolí nenechá lhostejným . Takže je důležité tento pohyb zvládnout .

 

Pokud jdete na vysokých podpatcích snažte se aby se vaše nohy nepletli , musí se pohybovat pomalu a ladně jedna vedle druhé .

 

Je také velmi důležité jak se pohybují vaše ruce . Měli by být volně podél vašeho těla a neměli by jsem jimi třást dopředu a vzad .

 

K tomu aby jste chodila elegantně nepotřebujete dokončit kurz modelek . Každá žena by to měla zvládnout , co proto musí udělat je zvednout hlavu , uvolnit ruce a chodit s důvěrou . Samozřejmě nezapomeňte a nepatrné , smyslné pohupování boků .

Zde je odkaz na jedno video na youtube , které je praktické a i bez znalosti angličtiny lze něco pochytit . Pokud by byl zájem mohu k němu udělat české titulky . A teď slíbený odkaz https://www.youtube.com/watch?v=TSnBL5yAqrU   . Samozřejmě na youtube je spousta videí jak chodit na podpatcích tak si můžete najít i další .

 

Jakmile zvládnete chůzi a podpatcích a vyzkoušíte si jedny takové boty jste chycena a už jiné nebudete chtít  .

          

Z anglického originálu přeložila Andrea Dessel .

Odkaz na původní článek https://shoesbook.net/how-can-we-be-graceful-like-a-cat-on-high-heels