Průvodce feminizací - Obočí

14.09.2016 21:46
Obočí můžu vypadá jinak, než obočí žen. Muži mají tlustší obočí a proto ho musí trhat pinzetou. Může to bolet, ale je to velmi důležité, abyste uspěli.
Pokud je vaše obočí opravdu moc tlusté a mužské, doporučuji si ho nechat voskovat od profesionálů, protože i tvar obočí je příliš důležitý na to, abyste ho zkazili. Tvarováním vašeho obočí můžete dosáhnout mnohem lepších výsledků než si vůbec můžete představit. Jestli máte kamarádku, která ví, jak voskovat obočí, požádejte ji o pomoc.
Postup:
1. Stáhněte si vlasy dozadu a zadržte je tam síťkou na vlasy.
2. Stoupněte si před zrcadlo. Dívejte se přímo. Zkuste si představit, jak by vaše obočí mělo vypadat od kořenu nosu až ke konci (můžete využít tužku, jestli vám to pomůže). Zaprvé si představte (nebo nakreslete) linii tam, kde končí nos, k linii obočí - v ideálním případě to je místo, kde by obočí mělo začínat. (A).
3. Zadruhé, stále se dívejte přímo do zrcadla a představte si (nebo nakreslete) linii procházející středem vašeho oka, napravo od zorničky. To je místo, kde by měl být oblouk (B).
4. Zatřetí, představte si nebo nakreslete linii, která bude ještě dál, od nosu přímo k vnějšímu okraji oka. To je místo, kde by obočí mělo končit. (C).
5. Pozorně sledujte tvar obočí. Obočí by mělo začínat nad slzným kanálkem, vrcholit nad duhovkou a končit nad vnějším okrajem oka.
6. Připravte svou pleť: Nechte nasáknout vatovou kuličku a otřete s ní oblast obočí.
7. Držte linii s okrajem duhovky a respektujte, kde vaše obočí přirozeně vrcholí. Z vrcholu pokračujte k vnějšímu okraji oka. Obočí by mělo klesat rovnou nebo mírně zakřivenou linií, podle toho, jakého vzhledu chcete dosáhnout.
8. Držte pinzetu pod úhlem 45 stupňů a trhejte jednotlivé chloupky pod linií nového obočí.
9. Trhejte nadbytečné chloupky odspoda, aby se obočí zvedlo a vytvarovalo. Končí vaše obočí již před bodem C? Žádný problém. Použijte čerstvě ořezanou tužku na obočí, abyste namalovali tenké rozšíření vašeho obočí, které by mělo pokračovat za oko. Mírně rozmažte barvu prstem.
10. Abyste zvedli vrchol obočí ještě výše, trhejte chloupky přesně pod místem, kde chcete, aby obočí bylo nejvýše. To také 'rozevírá' pohled vašich očí.
11. Obočí by mělo být nejtlustší v části napravo od vnitřního okraje oka (A). Pokud je vaše obočí tenké nebo řídké, můžete dokreslit tužkou na oči chloupky krátkými náhodnými tahy. Pokračujte tuhým štetečkem s doplňující práškovou barvou na obočí. Opakujte stejný postup po přidání více barvy. Linii nechte postupně řídnout tak, jak je to u každého obočí. (B)
Eyebrowz.com má širokou nabídku šablon na obočí. Můžete si vybrat tvar, výšku i šířku. Šablony mohou pomoct vytvarovat vaše obočí do správného tvaru. (https://www.eyebrowz.com)