Průvodce feminizací - Ženské paruky

23.04.2017 11:00

Výběr správného účesu a správné barvy vlasů pro vaši tvář je velmi důležitý. Uvědomte si, že to, co vypadá dobře na modelkách nemusí vypadat dobře na vás. Například platinová blond paruka se nebude hodit k asijskému typu pleti.

Než si koupíte paruku, zjistěte, jaký tvar obličeje máte (oválný, kulatý, podlouhlý, čtvercový nebo diamantový). Pokud kupujete paruku v obchodě, jediný způsob, jak zjistit, jestli vám paruka padne, je si paruku vyzkoušet. Dejte si záležet, aby vám paruka dobře padla a vypadala hezky, než za ní zaplatíte.

Čtvercová tvář potřebuje zakrýt rohy v horní části obličeje.

Kulatá tvář potřebuje přidat výšku v horní části. K podlouhlé tváři se hodí ofina.  

Diamantová tvář potřebuje dát vlasy pryč z uší, kde je obličej nejširší a přidat vlasy na spánky a okolo čelisti, kde je obličej úzký.

Oválná tvář je nejvíce univerzální, volba záleží na vás.

Pokud jste odvážní, zajděte si do kadeřnictví a zeptejte se, jaký typ účesu by se k vám hodil nejlépe, a který by vám doporučili.

Můžete zkusit experimentovat s různými barvami. Nebojte se zkusit světle blonďatou, tmavou nebo červenou. Přes to, že jsem Asiat, nedržím se pouze černé. Někdy zkouším hnědou, kaštanovou nebo i blonďatou. Pokud jste od přírody blond, proč nezkusit černou nebo červenou. Budete překvapeni, jak se váš celkový vzhled změní. Možná budete vypadat o několik let mladší nebo také starší.

Jak už víte, muži mají větší obličej než ženy, a proto je potřeba více vlasů, aby obličej vypadal přirozeně. Více vlasů zvýší pravděpodobnost úspěchu, ale dávejte si pozor, aby objem vlasů nepůsobil příliš nepřirozeně. Když bude objem přehnaný, budete vypadat jako byste na sobě měli helmu. Zkoušejte, dokud nedosáhnete správné rovnováhy.  

Neschovávejte se za paruku tím, že paruku posunete co nejníže do čela. Představte si, jak směšně by to vypadalo. Mnoho nováčku to dělá, protože se obávají, že jim paruka sklouzne z hlavy. Ujisťete se, že paruka vypadá nadýchaně a volně, ne zmačkaně.

Paruky jsou k dostání v mnoha cenových kategoriích a kvalit. Čím dražší je paruka, tím kvalitnější by měla být. Toto pravidlo platí téměř vždy a u všeho. Lepší paruky jsou k dostání od 2000 Kč.

Mnoho nezkušených crossdresserů si chce hned na začátku koupit paruku z lidských vlasů, protože věří, že jim to pomůže vypadat velmi věrně. Můžete takovou paruku zkusit, doporučuju ji, protože opravdu vypadá věrně. Ale musím vás upozornit, že taková paruka je mnohem náročnější na skladování i údržbu. Pokud o ní nebudete dobře pečovat po tom, co si ji párkrát vezmete, pravděpodobně si ji už ani nikdy nevezmete, protože se zničí. Paruky z lidských vlasů jsou nejen drahé, ale také potřebují pravidelnou profesionální péči a tím se ještě prodraží. Pokud nejste velmi bohatí, radši se těmto parukám vyhněte.

Někdy může být potřeba paruku zastřihnout, aby lépe seděla k vašemu obličeji. Můžete také zvážit clip-in vlasy, pokud máte dostatek vlastních vlasů. Můžou být pohodlnější a také můžou vypadat přirozeněji.