Zásadní doplněk: Kabelka!

27.09.2015 15:33
 
Kabelka. Zásadní doplněk, bez kterého by žádná žena neměla udělat ani krok. Různé příležitosti společenské sezony si říkají o malé a krásné kousky. A vůbec nevadí, že většinou se do nich nevejde nic víc než kapesníček, rtěnka a několik bankovkek. Prostě ji musíte mít! 
 
 
 Návštěva koncertů, divadel nebo plesů je společenskou událostí, která vyžaduje všestrannou přípravu. Při všech krocích, které vedou k dokonale upravené ženě – bez rozdílu věku – nesmíme zapomenout na společenskou kabelku. Je to doplněk malý svými rozměry, ale velký významem. V současné módě se stává tím, co upoutá pozornost, „doladí“ celkové vyznění oblečení a dodá mu podle potřeby více či méně výjimečný ráz. 
 
 Podle typu společenské příležitosti si můžete vybrat buď méně nápadný, nebo naopak velmi efektní doplněk. Na psaníčku vyniká zejména elegantní hladká kůže (nebo její dobrá imitace) zdobená efektní sponou. Méně klasické řešení je kabelka s textilním povrchem. Ušlechtilé textilní materiály – samet, brokát nebo taft – i jejich barevná škála však umožňují dokonalé doplnění toalety. K celkovému efektu mohou přispět i bižuterní ozdoby. Například módní perlový náhrdelník vhodně zdůrazní textilní kabelka pošitá perličkami.
 
 Móda společenských toalet se sice mění, obliba kabelek ovšem zůstává. Stačí se podívat na pestrou nabídku a sladit barevně a stylově tento doplněk se společenskou toaletou.
 
 
 
Poznáte všechny typy kabelek?
 
 
 
V posledních letech se v modních kolekcích s kabelkami objevila celá řada nových typů kabelek, kabelek různých tvarů a k různému účelu či příležitosti. Jenže ruku v ruce s tím, jak vznikají tyto nové druhy kabelek, vzniká také stejné množství různých pojmenování a slov, které tyto nové kabelky označují.
 
 
 
Shopper
 
Shopper je označení pro velkou kabelku, která je něco mezi módním doplňkem a taškou na nákupy. Obvykle s tímto typem kabelky vyrážíme třeba do města, na procházku, do práce. Kabelka pojme jak osobní věci a láhev s vodou či drobné občerstvení apod., tak také to, co jste pořídila v obchodě cestou domů z práce. Shopper by měl mít dostatečně velká ucha a dostatečně velký objem, aby byl schopen unést kdeco.
 
 
Messenger
 
Messenger je praktická kabelka na cesty mimo domov, kdy potřebujete mít u sebe pouze nejnutnější věci – mobilní telefon, peněženku, klíče a jiné nepostradatelné drobnosti. Vyrábí se z mnoha materiálů. Vybrat si lze z nejrozmanitějších tvarů a také barev.
 
 
Psaníčka
 
Psaníčka jsou velmi malé kabelky do ruky, které mohou mít poutko či řetízek. Příliš věcí si do psaníčka nedáte, maximálně kapesníček, rtěnku, žvýkačky, klíče. Peněženka ani mobilní telefon se do něj nevejdou, pokud byste se přece jen snažila je do psaníčka napěchovat, nevypadalo by to příliš dobře. Psaníčka se hodí do společnosti – jak pro oficiální příležitosti, tak na párty a večírky či třeba do divadla.
 
 
 
Sportovní kabelky
 
Sportovní kabelky nemusíte nosit jen, když jdete na lekci jógy či pilates. Lze je nosit do města, do práce, na procházku aj. V nositelce kabelky nezapřou sportovního ducha, ale zároveň neskryjí nic z její ženskosti a neuberou jí na přitažlivosti. I sportovní kabelka může vypadat sexy, vkusně, elegantně a stylově.
 
Weekender
 
Velká kabelka Weekender je uzpůsobená k přenosu velkého množství věcí, ať už sportovního oblečení, když míříte do fitka či tělocvičny, nebo nutných a potřebných věcí, když se chystáte odjet na víkend pryč. Padne do ruky všem, kteří se nechtějí tahat s nudnými sportovními taškami či batohy.
 
Kabelky pytle
 
Pohodlné kabelky ve tvaru pytle jsou ideální ve chvíli, kdy je nutné s sebou vzít např. sportovní oblečení na lekci zumby, nebo boty na přezutí, když už v lodičkách neujdete ani metr. Vejde se do ní hodně věcí, ale minusem je, že uvnitř pytle je jen jedna kapsa, většinou se vám věci pomíchají a zpřeházejí a dlouho trvá, než najdete věc, pro kterou jste do kabelky sáhla.
 
Minikabelky
 
Minikabelky jsou malé kabelky na šňůrce či řetízku a používají se tehdy, když člověk s sebou musí vzít jen ty nejnutnější věci, jako je peněženka a mobilní telefon. Minikabelky se hodí jak do společnosti, tak i na procházku, do města i do přírody.
 
Kufříkové kabelky
 
Kufříkové kabelky nebo také byznys (business) kabelky jsou neodmyslitelnou součástí žen, které si domů i do práce berou různé listiny a dokumenty, které se nemohou zmačkat. Kufříkové kabelky jsou vyrobeny z pevného materiálu, aby se neprohýbaly a dokumenty nijak nepoškodily. Vynikají svou jednoduchostí a elegancí. Už dávno neplatí, že musí být jen černé barvy.