Andrea - Seznámení - Andrea Dessel

14.05.2016 21:52

Pokračování příběhu Andrea - procházka

Pomalu jsem zvedla hlavu a viděla jsem před sebou dívku s černými vlasy ostříhanými na mikádo kde bylo občas vidět kovově modré proužky . Dívala se na mne modrýma očima a byla nádherně namalovaná . Oči ji zvýrazňovali kouřové stíny . Měla dlouhé černé řasy a rty ji zvýrazňovala tmavě rudá lesklá rtěnka . Na sobě měla černou halenku bez rukávů s výstřihem do V a zavinutým vzhledem v předu . Podél výstřihu bylo širší lemování do kterého byli zasazeny bílé lesklé kamínky . Její krásné dlouhé nohy bylo schované v černých kožených kalhotech a na nohou měla černé lodičky s otevřenou špičkou na 10 cm podpatku . Díky otevřené špičce bylo vidět, že má nehty na nohou červeně nalakované a stejnou barvou měla udělané i nehty na rukou. Ty měla delší a upravené do lehké špičky . Při pohledu na ní jsem ztratila řeč a asi to na mne bylo na mě vidět protože se usmála a řekla

" Mohu si přisednout ?"

"Jistě je tu volno" odpověděla jsem tak nenuceně jak jsem jen dokázala .

" Chodíte sem často ?"

"Ani ne, vlastně jsem tu poprvé"

" je tu hezky. Jen tak mimochodem já jsem Lucie"

"Andrea. Těší mě.Nechceš si tykat ? "

"Ano . Ráda"

Ještě chvíli jsme si takto nezávazně povídali když se na mě Lucie podívala a řekla

" nechceš si někam zajít na kafe ? "

" Víš já......., ale proč ne. A co třeba si takhle zajít na jídlo. Vyrazila jsem z domova vcelku brzy a ještě jsem nic nejedla . "

"Taky bych si něco dala. Tak můžeme."

" Co takhle zajít do Friday's ?" Zeptala jsem se s určitou nadějí v hlase , protože to byla má oblíbená restaurace .

" Jo můžeme" odpověděla hned Lucie.

A tak jsem se obě zvedli z lavičky a pomalím elegantním krokem jsem se vydaly do Friday's . Jeden byl zrovna kousek na nádražní ulici asi 15 minut chůze od náměstí 14.října . Když jsme přišli do restaurace hned se nás ujala servírka a Lucie se zeptala

" Máte stůl pro dva ?"

" V kuřácké nebo nekuřácké části dámy" zeptala se servírka

Lucie pohlídla mým směrem a aniž by cokoli řekla tak jsem odpověděla .

"nekuřáckou prosím"

" pojďte za mnou, prosím"

Obě jsme následovali servírku a Lucie mě říkala.

" Taky nekouřím a nemám zrovna v lásce zakouřené prostory"

Když jsem dorazili ke stolu servírka se zeptala zda nám bude vyhovovat. Odpověděli jsme, že ano a posadili se. Servírka nám hned přinesla jídelní a nápojový lístek a my jsme si začali vybírat jídlo. Bylo ticho a mě se v hlavě začaly honit různé myšlenky.

"Co tu proboha děláš" pomyslela jsem si . Ona se zjevně domnívá , že jsi holka. Co se asi stane až se dozví , že jsi kluk ? Na co si tu vůbec hraješ. Ještě se dostaneš do maléru. A začala jsem pomalu panikařit . Z dalšího návalu myšlenek mě vytrhla Lucie když se zeptala.

" Tak co si dáš? "

" Mám docela chuť na steak a už jsem dlouho žádný neměla a tady dělají opravdu dobrý. Co si vybereš ty ? "

"Docela mě zaujali ty kuřecí prsíčka se smaženýma krevetama"

Ještě chvíli jsme se probírali jídelním lístkem a pak jsme si objednali . Já jsem si dala Jack Daniel's steak se sýrovo-bramborovou kaší Lucie si objednala kuřecí prsíčka se smaženýma krevetama a také s kaší .

" a co si dáte k pití ? " Zeptala se servírka.

" Pro mě zázvorovou limonádu " odpověděla jsem

" a já si dám Triple Berry Smoothie " řekla Lucie

Chvíli jsme seděli mlčky než nám přinesli pití a pak jsem usrkávali naše nápoje a dívali se na sebe . Vždycky jsem měla problémy vést nezávaznou konverzaci s neznámými lidmi a ani teď jsem nevěděla co mám říct . Naštěstí Lucie prolomila pomalu již trapná ticho a zeptala se.

" Co tě přivedlo do parku takhle v sobotu odpoledne ? "

" Byla jsem se podívat v obchodním centru co kde mají nového a už jsem tam toho měla dost. Potřebovala jsem mít chvilku klidu pro sebe " odpověděla jsem .

" Tak to jsem tě asi vyrušila , že ?"

" Ne to je v pořádku. Jen mě to trochu zaskočilo"

" Promiň prostě jsem nemohla odolat a musela jsem tě oslovit když jsem tě tam viděla sedět " řekla Lucie .

" To je vážně v pořádku. Jsem ráda , že jsi to udělala. A co kdyby jsi mě řekla něco o sobě ?"

" No..." začala Lucie " Žiju už nějaký čas v Praze a teď tady i pracuji. Prodávám v boutique Cool na Vinohradský . Prodáváme převážně šaty.Svatební i na běžný nošení .Mám ráda taneční hudbu a občas zajdu na party. A co mě o sobě prozradíš ty ?" Zeptala se s úsměvem na tváři Lucie.

" Já žiju v Praze od narození a v současný době dělám vedoucí v jedné firmě. Mám na starost asi 25 lidí . Taky ráda poslouchám hudbu , ráda čtu a dívám se na seriály . "

"Pokud by jsi chtěla můžeš si můj mix poslechnout na www.mixcloud.com a jmenuje se andreaprivatemix. Má něco přes hodinu."

 

Hovor se pomalu rozproudil a dobře jsme se bavili až už byla venku tma a tak jsem zaplatili a šly jsme domů . Ještě před tím jsme se , ale dohodli na tom, že se ještě uvidíme a tak jsme si vyměnili telefonní čísla a emailové adresy . Jely jsme spolu až na Můstek kde jsem já pokračovala dále a Lucie přestoupila na trasu A.

Dojela jsem domů a byla jsem šťastná jak již dlouho ne . Napustila jsem si vanu, odlíčila se a oblíkla si noční košilku. Lehla jsem si do postele a usínala jsem s pocitem štěstí a s očekáváním co mě přinesou následující dny .

Pokračování příště