Cvičení pro holky - Saška

29.11.2016 10:28
Ahoj holky,

Tak co, jste nespokojené se svou postavou a chtěly byste s tím něco dělat? A chcete jenom trochu „shodit“, nebo i zformovat pěknou postavičku? Takže pro ty, které to chtějí zkusit se pokusím udělat takového jednoduchého průvodce. Ale nejdřív si musíme říct, co je možné a co ne. Tedy jaké jsou reálné možnosti.

Nejdříve rovnou zapomeňte na obvyklé „kecy“ o tom, že všechno je možné. Na to prostě zapomeňte. Je možná spousta věcí, ale přírodu prostě nikdo „neočůrá“, leda pomocí operací, ale to nebude předmětem těchto článků.

Tvar tělesných proporcí je předurčen geneticky, takže síla a velikost kostí, mohutnost svalstva nebo způsob ukládání tuku je nám prostě dán. Můžeme s tím sice bojovat, ale výsledky budou u každého jedince rozdílné.

Co tedy dělá po fyzické stránce ženu ženou - boky, pas, prsa. Samozřejmě i psychika, ale to by překročilo rámec těchto článků a rozhodně se necítím být povolán, abych tuto problematiku příliš rozebíral.

Všechno co zde napíšu bude formulováno velmi obecně, takže to znamená, že je to platné pro většinovou populaci, ale vždy se může nejít nějaká skupinka nebo jedinec u kterého tyto rady takto fungovat nemusí.

 

 

Co, jak a do jaké míry můžeme ovlivnit

 

1) množství tuku (z velké části ovlivnitelné)

Rozhodně se s ním můžeme začít potýkat. Většinou jde jenom o úpravu množství a kvality stravy a pohybového režimu. Záměrně říkám „většinou“. Do hry vstupují i jiné aspekty, jako nemoci nebo různá zdravotní omezení, ale také sociální prostředí a psychosomatika. Tedy to jak a proč se nějak cítíme, nebo jak, co a jakým způsobem prožíváme. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, protože se všemi těmito aspekty se většinou dá úspěšně pracovat.

 

 

2) boky (hůře ovlivnitelné)

Rozdíl mezi mužskou a ženskou pánví je dost znatelný (viz. obrázek).

Jak je již na první pohled patrné je rozdíl značný a pomoci cvičení jej nemůžeme upravit.

Můžeme jen pracovat na množství svalové hmoty nebo redukci tuku v oblasti hýžďových svalů a stehen. Bohužel pokud se budeme snažit zároveň shodit nějaké to kilo, například v oblasti pasu pomocí  cvičení zaměřených na redukci tuků, musíme (u fyziologických mužů) počítat i s redukcí tuku v oblasti hýždí a tudíž zmenšení objemu v bocích. Takže „zmenšit boky jdou, ale zvětšit velmi těžko a omezeně“.

 

 

3) pas (dobře ovlivnitelný)

Na průměru v pase se dá celkem dobře pracovat. I když to většina lidí popírá, je to pravda. Musíme ale dodržet některé zásadní podmínky. Nejdříve si musíme uvědomit, že tuková vrstva v pase se skládá ze dvou vrstev – z podkožního tuku a vnitřního, tzv. viscerálního tuku, který se ukládá kolem našich vnitřních orgánů a je mnohem nebezpečnější, zároveň se o hodně hůř odbourává. Pokud se rozhodneme shodit tu „nevzhlednou pneumatiku“, která nás hyzdí, musíme se smířit s řadou „omezení“ ve stravě a zároveň kombinovat správně vedená aerobní a posilovací cvičení.

 

 

4) Prsa (částečně ovlivnitelná)

Prsa se dají do určité míry zformovat, nebo přinejmenším jejich některé charakteristické části, jako vnitřní strana (žlábek) a spodní strana. Prsní sval se liší od běžné tukové tkáně ženských prsou, takže výsledky nikdy nebudou ideální a zároveň se během posilovacího tréninku, a to i když jej povedeme správně bude zvětšovat i objem přilehlých svalových partií ramen, paží a zad. Rozdíl bude i v umístění bradavek, neboť u  mužských prsou budou vždycky ve větší vzdálenosti od sebe, než u žen.

Zároveň nebudu zastírat, že je to pravidelná dřina, kde výsledek odezní pokud přestanete pravidelně cvičit. Podobně jako je to s různými suplementy v podobě hormonů.

 

 

Pokud chcete další pokračování, napište prosím do diskusie. Zároveň si určete, čím chcete začít. Navrhoval bych snížením hmotnosti, ale záleží na vás.

Úkoly by vycházely jednou měsíčně, abyste měly čas si je vyzkoušet a zapracovat na nich. V mezičase by mohl být nějaký motivační článek, nebo doplnění o jiné informace, případně reakce na některé vaše podněty nebo otázky.

Saška

 

Diskusní téma: Cvičení pro holky - Saška

Datum: 29.11.2016

Vložil: Patricie

Titulek: pánev

v mužské pánvi není prostor pro penis, respektive potřebný prostor k pronikání penisu do vagíny při heterosexuálním styku

toto sexuologové ani jiní lékaří tg slečnám neříkají, o tom to mlčí

Datum: 29.11.2016

Vložil: Saakura

Titulek: Re: pánev

no ono tam to místo je. Jen díky té penilní inverzi se to nemůže nijak posunout a tak je vchod umístěn blbě...a toto neříkájí a vymlouvají se na to až po operaci...
při tom rengen, ultrazvuk by stačil na to, aby věděli, jestli je šance, že při penilní inverzi to dopadne dobře...nic neudělají

Datum: 29.11.2016

Vložil: Jana

Titulek: cvičení

ahoj Holky, je potreba začít, kdo se přidá?

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek