Jolana - 1.část - Jolana

07.01.2021 08:30
Ahoj, jsem Jolana a ráda bych se s Vámi podělila o poznatky a zkušenosti ze své životní cesty. Je mi něco přes 40, jsem pražanda a naštěstí jsem vyrostla jen do 173cm. Vše u mně začalo asi úplně stejně jako u mnohých z nás, pamatuji si výlety do skříně mámy a sestry a objevování toho báječného světa. Informace kde ni tu nic, takže s lety nakoupené nějaké hadříky, botky a šperky a občas doma představa, že by vše mohlo být jinak. Postupem času jsem začala chodit toulat se noční Prahou a čím dále tím více se radovala z klapání podpatků do nočního ticha. 
Léta běžela, přehoupla se třicítka, blížila čtyřicítka a na mně se začaly valit obvyklé starosti středního věku, práce, vztahy ... a protože se nepovažuji za nejchytřejší na světě, obrátila jsem se pro psychologickou pomoc k odborníkům. Musím říct, že jsem měla obrovské štěstí na fantastickou psycholožku (nechci sem vkládat jména, ale pokud někdo bude mít zájem o doporučení, s konkrétním odborníkem to ráda proberu a pokud bude souhlasit, propojím) a protože je to profesionálka každým coulem, pochopitelně jsme se k mým sklonům během terapie dostaly. Musím se přiznat, že bylo naprosto osvobozující se najednou o věcech moct otevřeně a bez předsudků bavit. Pochopitelně se už roztrhl pytel s informacemi a já si uvědomila, že moje sklony a z nich pramenící stres a nejistota možná nejsou o touze se nekde tajně převlékat, ale že si musím přiznat pravdu, že jsem totiž holka a příroda to proste nějak popletla.
Ráda vím na čem jsem a držím osud ve svých rukou a proto jsem začala jednat, když neco nevím, zeptám se. Zkusila jsem se tedy poprvé objednat na odborné vyšetření, známá tvář, centrum Prahy ... a možný termín za 8 měsíců. To nebyl úlně můj šálek čaje a proto jsem začala hledat po blízkém okolí, což je vlastně v ČR všude. Dobré spojení je do Olomouce, sexuologie vypadá přátelsky, objednání ani ne za měsíc ... jasná volba. Objednala jsem útulný penzion, ve dvě odpoledne se ubytovala, trošku si pohrála v koupelně a v pět odpoledne už upravená blondýnka vyrazila na ani ne kilometr vzdálenou kliniku. Parné léto, odpoledne ještě skoro 30 stupňů, naštěstí jsem volila lehoučné turecké kalhoty a lehké tričko. V krásných páskových sandálkách jsem si šla poprvé popovídat o tom kdo jsem, kým se cítím být a jak na to. 
Vilka kousek od centra Olomouce, zvoním na sestřičky a po interkomu vysvětluji kdo a za kým. Sestřičky jsou profesionálky, čekárna je plná párů s problémy s otěhotněním, musím tedy čekat venku na zahradě ale do ordinace jsem už volaná jako Jolana. Paní doktorka je úžasná, krásně se s ní povídá, děláme anamnézu, bavíme se krátce o životě, pochválí mi make-up (o škole líčení napíšu separátní článek) a sladěný outfit a už mi píše doporučení na psychologické vyšetření.  Šup šup a jsem venku úplně jak u vytržení. První dojem zkušené profesionálky je, že jsem prostě žena.
Za dva dny volám a objednávám se na psychologii ... o tom příště.
A proč to vlastně celé dělám? Pod mojí fotkou najdete možnosti hlasování a já Vám prozradím, že pokud vše dobře dopadne, Jolana se do roka a do dne bude vdávat. Něco, co by si nikdy nepředstavila ani v tom nejdivočejším snu. 
 
Kdo by měl dotaz ať se zeptá, nejsou hloupé dotazy, jen hloupé odpvědi :)
 
papa Jolana

Diskusní téma: Jolana - 1.část - Jolana

Datum: 12.04.2021

Vložil: Ria

Titulek: Jolanka

Držím palčeky Jolanka

Přidat nový příspěvek