Kam mě dostala globální krize 3.díl - Pavel

01.06.2013 16:34

Nemocniční pokoj je zalitý svitem měsíce. Je úplněk, a Vitek který leží na lůžku u okna jej fascinovaně pozoruje. Nikdy nevěřil, že měsíc může být v jiných koutech světa tak veliký. Uplynulo už hodně týdnů od té doby, co přiletěl do Thajského Bangkoku, aby si tady splnil svůj vytyčený cíl. Po pár krevních testech a předoperačních vyšetření, šel okamžitě na řadu. Profesor ho seznámil se vším, co se sním bude dít. V jednom operačním dnu mu implantují prsní implantáty, a zároveň ho zbaví toho mužského přívěsku. Pustili mu i podrobný instruktážní film, ve kterém bylo vše podrobně popsáno. Od jeho příjezdu na zdejší kliniku mu prováděli i hormonální terapii, a podrobil se i takzvanému podříznutí hlasivek, které změnilo jeho tón hlasu na vyšší, až skoro ženský hlas. Zůstával hlubší tón, ale profesor tvrdil, že se to dá upravit hlasovým cvičením.

 

Co mu ale nikdo neprozradil, byla bolest která ho od operace provázela. Připadalo mu, že mu po hrudníku přejel náklaďák. Věděl, že profesorův tým musí pod prsním svalstvem vytvořit mezeru pro vložení implátu, ale ani na filmech nebyla vidět bolest. Navíc byl první dny po operaci stažen obvazy a svoji hruď mohl spatřit pouze na několik okamžiků při kontrolních převazech. Úplně se vyděsil! Prsa byly plné modřin a otlaků. Když profesor viděl jeho vyděšený obličej, uklidňoval ho, že je to pouze přechodný stav, a že vše probíhá v normálu. Naproti tomu tam dole, kde měl dříve své mužství, cítil pouze mírnou tupou bolest. Uvnitř byl vycpaný nějakým velkým tampónem, prý aby se nově vzniklá dutina dobře vytvarovala. Taky na něj začínala působit hormonální terapie, a pociťoval náhlé změny nálady, které vedly až k sebelítosti. Zítra se konečně dočká dne, kdy mu sundají všechny obvazy, a dostane pouze speciální stahovací prádlo. Taky mu profesor řekl, že v rámci terapie bude od zítřka na pokoji se stejně operovanou pacientkou, jako je on.

 

Po vydatné snídani se konečně dočkal. Přišel profesor se dvěmi sestřičkami. Ty mu sundaly všechny obvazy. Byl najednou před nimi úplně nahý, ale nepociťoval žádný stud. Zacházely s ním naprosto přirozeně, oslovovaly ho v ženském rodě, a opatrně mu odstranily i tampon, co měl mezi nohama ve své nově vzniklé mušličce. Poprvé si mohl prohlédnout své nové prsa. Nebyly nějak přehnaně velké, prostě byly tak akorát, přesně takové si představoval. Navíc z nich zmizely modré otoky. Tým profesora odvedl dokonalou práci. Bylo sice poznat, že se jedná o prsy zvětšení silikonem, ale to má přece dnes i spousty žen. Taky si zvykal na ten kouzelný pocit volnosti mezi nohama, kde mu už nic nepřekáželo. Dostal pevnou stahovací podprsenku, a sestřičky mu nechaly na stolku umělý váleček a gel, aby mohl dilatovat. Chvíli nemohl pochopit co po něm vlastně chtějí, ale potom mu došlo, že už je to pouze na něm, aby si dole roztahoval svoji novou mušličku.

 

Někdy okolo oběda se otevřely dveře jeho pokoje, a sestřička mu představila slečnu Liju, která sním bude od teď sdílet pokoj, aby se vzájemně duševně podpořily. Liju hovořila docela dobře anglicky, a tak Vítek společnost uvítal.

„Jmenuji se Monika,“ představil se Vítek poprvé svým dívčím jménem „jsem ráda, že tady budeme spolu,“ a uvědomil si, že angličtina v té větě zatajuje ženský rod. Bude si na něj muset začít zvykat.

Po pár dnech už si nedovedl představit, že by byl na pokoji zase sám. Dozvěděl se od Liju, že ona je už od svých deseti let vychovávaná jako holka, že pracuje v dílně, kde šijí šaty děvčata stejného zaměření jako ona. Taky mu vyprávěla, že spousta

zdejších mladých kluků se nechává předělávat na holky, aby pak uživily sebe a rodinu prostitucí. Liju ho taky naučila jak se správně líčit, a dokonce ho jednou nalíčila tak, že vypadal stejně exoticky jako ona. I přes všechnu bolest, kterou prošel, tak Vítek nikdy nelitoval svého rozhodnutí stát se plnohodnotnou ženou. Tedy věděl, že plnohodnotný život ženy nikdy nenaplní, že zůstal někde uprostřed odkázaný na dávky hormonů, ale byl se svým stavem velmi spokojený. Jediný problém, který mu v hlavě zůstával jako černá můra bylo to, že ještě nepřišel na způsob, jak svůj stav doma legalizovat.

 

V hale Ruzyňského letiště postávalo i přes velmi pokročilou noční hodinu poměrně hodně lidí. Sledovali informační tabuli, na které se objevil nápis, že přistálo letadlo z Thajského Bangkoku. Po krátkém čase se rozběhly pásové dopravníky, a do prostoru pro pasažéry začaly odněkud z nitra letiště vyjíždět jejich zavazadla. Mezi cestujícími, kteří na ně čekali byl i mladší muž. Plaše se rozhlížel kolem sebe. Všiml si, že ve skupině se kterou přiletěl, jsou i dvě slavné tváře. Byla to Lenka Macháčková, zpěvačka, a Boris Trn, známý architekt. Teď mu taky došlo, že právě na ně čeká pár novinářů, kteří netrpělivě nahlíželi do prostoru pro cestující. Rozhodl se využít situace, rychle je předběhl, a stoupl si před úředníka pasové kontroly, Úředník překvapeně pohlédl do jeho pasu. Obličej mladého muže byl až nápadně hezký a jemný, a vystupovaly z něj veliké, skoro dětské oči. Taky ho trochu zarazily jeho husté delší vlasy. Takové taky nosil, když ještě skákal po diskotékách v rytmu Deep Purple..Pas měl ale v pořádku, a i na fotce která v něm byla, vypadal spíš jako holka. Bouchl razítkem, a už o tom nepřemýšlel, chtěl se věnovat zpěvačce Lence, jejíž písničky měl tak rád.

 

Vítek si oddechl, vše proběhlo hladce, a možná díky právě těm dvou známým lidem. Měl sice hrudník stažený obvazem, a ani na jeho obličeji nebyla stopa po malování. Ale pečlivě vytvarované obočí, delší všité vlasy, pěstěné nehty, to vše ho mohlo zradit. Ale je to za ním. Vyšel před halu, a mávnul na taxi. Řidič vyskočil z taxíku a pomohl mu uložit objemné tašky do kufru auta. Vítek se pohodlně usadil na zadním sedadle. Řekl řidiči svou adresu a tiše pozoroval ubíhající krajinu za oknem vozu. Řidič taxíku si občas prohlédl ve zpětném zrcátku svého pasažéra. Byl zvyklý na různé typy lidí, zamlklé, hovorné a nervózní. Teď byl ale na vážkách koho vlastně veze, muže či ženu?

„Dnes se v tom už jeden stejně nevyzná,“ řekl si v duchu. No jasně, jeho hlas nezní zrovna mužně, vlasy a pěstěné obočí ukazují spíš na ženu. Bude to asi jedna z těch feministek, co chodí oblékaní jako muži a nemalují se.

 

Když taxík zastavil před domem, připadalo to Vítkovi jako by tady nebyl už roky. Dům vypadal úplně stejně, ale už před ním nestál ten plachý bázlivý Vítek. Domů se vrátila Monika Marková!

„Dobrou noc slečno,“ pozdravil řidič, položil Vítkovi k nohám tašky a odjel. Slečno! Tak to je poprvé co jej tak někdo oslovil. Když se vykoupal, oblékl si župan, a usedl k počítači. Našel si telefonní číslo na doktorku Fojtkovou. Hned až se probudí, tak se u ní musí objednat na konzultaci ohledně změny pohlaví. Byl cestou tak utahaný, že ani nevybaloval tašky, lehl si v županu do postele a okamžitě usnul.

 

Doktorka Fojtková bedlivě pozorovala ženu která seděla proti ní. V její kartě byla od sestry poznámka, že přišla kvůli změně pohlaví. Pořád ale nemohla pochopit, proč se tak atraktivní žena, chce vzdát svého vzhledu? Byla ale už od svých klientek a klientů zvyklá na ledacos. Faktem je, že převažují muži, kteří si chtějí nechat změnit své pohlaví na ženské.

„Mohu vám nabídnout čaj nebo kávu?“ začala opatrně navazovat s ženou kontakt.

„Raději čaj,“odpověděl Vítek, který se rozhodl, že na první konzultaci půjde oblečený jako žena. Dokonce se namaloval na trochu orientální způsob, jak ho to naučila Liju, a měl na sobě i krásné šaty, které od ní dostal, když se byl za ní podívat v krejčovské dílně.

„Víte,“ začala doktorka ze široka „ ve vašem případě bych si to ještě trochu promyslela, jste si jista, že se chcete vzdát svého ženství?“

„Ne, to jste mě ale asi špatně pochopila,“ překvapeně reagoval Vítek „ já jsem muž, ale cítím se být ženou.“ Potom vyprávěl doktorce svůj příběh, o tom, jak předběhl celý ten administrativní aparát a nechal se operovat v Thajsku.

„Můžete si prosím odložit?“ požádala ho po chvilce přemýšlení. Vítek byl poslední dobou už zvyklý na svou nahotu před zraky lékařů.

„No jistě, jsou zde patrné stopy po operaci, ale jinak je to perfektně odvedená práce,“ obdivovala doktorka nadšeně práci kolegů z thajské kliniky.

„Mám teď obavy z našich úřadů a nevím co mám teď dělat,“ přiznal se Vítek

„No, vy jste vlastně předběhla trošku sled událostí,“ vysvětlovala mu „ měla jste začít u mě, a po určité době by vám tu operaci udělali i u nás, a ještě k tomu by vám to hradila zdravotní pojišťovna. Já vás přihlásím k sobě na terapii, a vystavím vám doklad, že procházíte přeměnou pohlaví, no a tu jste si na vlastní náklady zaplatila. S tím dokladem objehnete úřady a zajistíte si nové osobní doklady.“ Vítek poslouchal její slova, a neubránil se tomu, aby se mu po tvářích nezačaly koulet slzy štěstí a úlevy. Ještě spolu probrali hormonální terapii a po několika minutách odcházel s kusem orazítkovaného papíru, který znění jeho totožnost.

 

V technické místnosti studia Live chat one se tísnilo několik techniků a pozorovali obrazovky. Boule na jejich kalhotách naznačovaly maximální míru vzrušení.

„Ty vole, ta je dobrá!“ vykřikoval Tonda a píchal prstem do obrazovky, na které se v tématicky orientálně laděném pokoji ladně svíjela na pohovce ¨polonahá žena.

„Jo, no ty vole, ty myslíš tu co nastoupila minulý týden! Vole nějaká Monika, ale ta je,“ slizce slintal Jirka „ je tady teprve týden, a už trhla rekord v telefonech za směnu!“

Monika se líně protahovala na pohovce. Konečně docílila toho co chtěla, a po čem tak toužila. Smyslně si mnula bradavky a mrkala do oka kamery. Roztáhla nohy, a přejížděla prsty po svojí mušličce. Oko kamery stejně přes záři reflektoru pořádně neviděla, ale dlouhé vlasy, a nalepené řasy jí poskytovaly dostatek soukromí. V duchu vzpomínala na Liju, se kterou ještě jako Vítek, ležela v nemocnici v Thajsku, a která ji zasvětila do smyslných tanečních pohybů. Vydržela před kamerou dlouhé hodiny, a povídala si s volajícími muži. Důležitý pro ni byl ale fakt, že i přes pokračující globální krizi, přes ponížení které zažila při hledání práce ještě jako muž, tak tady jí nabídli kolem padesáti tisíc na ruku!

 

Její pohyby se zrychlovaly. Našla nad svojí mušličkou místo, které ji silně vzrušovalo. Sténala a smyslně vyplazovala jazyk do kamery. V hlavě si promítala svůj včerejší rozhovor se svojí kamarádkou z Holandska, shemale Nikol. Příští týden má dva dny volno, a má za ní přijet do Holandska točit eroticky laděný film. Ta představa ji dohnala do nehrané extáze.

Technikovi Tondovi, který s rukou v kapse sledoval monitor, se objevila na kalhotách mokrá skvrna……