Organizace, které nabízí pomoc Transgenderovým osobám a jejich rodinám v Německu - Vicky

10.12.2017 23:45

Jako první si rozebereme dgti- Deutsche Gesellschaft für Transidentität und Intersexualität.

Už z posledního článku víte, že dgti vydává průkazy Transgenderům na území SRN a že úřady a policie by je měli akceptovat. Hned v úvodu se vám musím omluvit i Janičce, neboť jsem dostala starou fotografii průkazu. Jak vypadají nové mi není známo, ale i já si v pondělí zažádala o takovýto průkaz.

Dgti se ovšem nezabývá jen průkazy, jejich posledním velikým „úspěchem“ bylo, že u soudu byl uznán nárok na tzv. Třetí „Intersexuální“ pohlaví a to už od porodu. V praxi to zřejmě bude vypadat tak, že člověk si od určitého věku bude moci vybrat mezi třemi pohlavími. Dgti si vzala za své, prosazovat rovnoprávnost transgenderů a intersexuálů předevšíím působením na politiky ať už soudí cestou nebo podpisovými akcemi, které jsou spíše na regionální úrovni.

 

Další aktivity dgti:

 

  1. sbírá, rozšiřuje a doplňuje informace ohledně práva, medicíny a sociálních věcí na svých stránkách.
  2. jsou nápomocni při hledání informací, svépomocných skupin a nebo kontaktů ať už na právníky nebo lékaře.
  3. Rozšiřování pole působnosti a otevírání nových informačních center a zkvalitnění nabízených služeb.
  4. Jsou nápomocni, novým svépomocným skupinám...
  5. Nabízejí kvalifikační kurzy, pro pomocníky (např. Linka bezpečí atd.)
  6. Pomoc při konferencích a srazech.

 

Co naopak dgti nemůže:

 

  1. Nemohou zakládat svépomocné skupiny (např.TransIdent.)
  2. Upřednostňovat jednu svépomocnou skupinu před druhou.
  3. Vměšovat a zpochybňovat rozhodnutí ve kterých už dávno rozhodla jiná instittuce, eventuelně lékař.
  4. Konkurenční nabídky ke konferencím a srazům přepracovávat k obrazu svému.

Není mi známo, že by podobný projekt byl v České Republice, kam by se mohli osoby s diagnózou f.64 obrátit.

 

Největší svépomocná skupina v Německu se nazývá TransIdent a je vlastně co do počtu míst kde funguje největší, která v Německu je. Vznikla v Bavorsku, kde má zastoupení v devíti městech ( Ansbach, Bayreuth, Erlagen, Ingolstadt, Lichtenfels, Mnichov, Norinberk, Regensburg a Würzburg). V Hessensku Je tato skupina ve Wiesbadenu a Frankfurtu nad Mohanem, kde se snažím angažovat v rámci možností i já. Nově příchozím poskytujeme rady, co se terapeutů týče, jak vlastně začít, pomoc při coming outu a aspousty jiných praktických věcí. Dále se zabýváme osvětovou činností. A v neposlední řadě se na nás mohou obrátit i příbuzní kteří chtějí vědět o tomto tématu daleko více. Tento spolek působí na dobrovolné bázi.

 

Samozřejmě, že v rámci jiných regionů působí i jiné skupiny, ale s těmi nemám bohužel žádné zkušenosti. V téměř každém větším městě najdete takovou svépomocnou skupinu. Na google se toho najde podstatně hodně.

 

No a poslední skupinou, která se zabývá transgender tématem i když jen velice okrajově, je Hnutí gayů a lesbiček. Hnutí působí po celé Republice, ale téma Transgenderů je tam oravdu minimalisticky zastoupeno. Daleko větší prostor tam dostávají transvestité. Myslím, že to až tak velký problém není, protože jak už jsem výše uvedla, je to dost svépomocných skupin.

 

Diskusní téma: Organizace, které nabízí pomoc Transgenderovým osobám a jejich rodinám - Vicky

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek