Přírodní hormony a jejich příprava - Saša

01.06.2016 00:43

 

Ahoj holky, neustále narážím na dotazy o možnosti koupě různých přírodních prostředků na zvýšení hladiny ženských hormonů nebo potlačení hormonu mužských. Bohužel, většinou mi připadají tyto přípravky vzhledem ke své účinnosti mnohonásobně předraženy. Proto vám dnes poradím s jejich výrobou.

Na vlastní výrobu nám stačí jenom dvě ingredience. První je vybraná droga, např. andělika čínská, drmek obecný nebo jetel červený (dají se celkem bez problému koupit v každém slušném bylinářství). Samozřejmě druhů, které mají podobné účinky může být mnohem více, ale tyto se v přípravcích objevují celkem často, případně jsou ještě v kombinaci s výtažkem ze sojových bobů. Druhou ingrediencí je líh o koncentraci 60 – 70%, ale na běžnou domácí výrobu může stačit i slušná slivovice nebo něco podobného přes 50%. Vybraná droga se s lihem smíchá a nechá se dva až tři týdny vylouhovat. Každý den je přitom nutné obsah nejméně jednou promíchat. Potom stačí výluh slít, zbytek bylin vymačkat a vše přecedit. No a je to. Celkem jednoduché, že?

Poměr byli a lihu určujeme podle toho, zda se jedná o byliny sušené nebo čerstvé. U sušených bylin smícháme jeden jejich hmotnostní díl s pěti hmotnostními díly lihu, tedy 1 : 5. U čerstvých bylin je poměr 1 : 4, takže na jeden hmotnostní díl bylin přidáme čtyři hmotnostní díly lihu. Pozor, hmotnost lihu je jiná než u vody, takže vše musíme opravdu vážit a ne odměřovat v nějaké odměrce.

Obvyklé dávkování je 20 až 25 kapek 3x denně. Maximálně 35 kapek 3x denně. Na začátek doporučuji menší dávkování, třeba 10 kapek 3x denně, důsledně sledovat zda se neobjeví nějaké kontraindikace (např. zácpa, průjem, bolesti hlavy, změny nálad, vysoký krevní tlak, bušení srdce, dušnost apod.) a postupně přidávat. Doporučuji také brát výluh 3 týdny a potom si dát na jeden týden pauzu, aby došlo k harmonizaci a obnovení činnosti vlastního hormonálního systému.

O mechanismu působení, kontraindikacích a problémech se kterými se můžeme potkat jsem již psal ve svém předešlém článku, proto je již více popisovat nebudu.

Samozřejmě pokud by měla některá z vás nějaký dotaz, tak se ozvěte.

 

Saša (saszaalex@centrum.cz)