Průvodce feminizací - Kontury & rozjasňování

07.01.2017 00:41

Naučte se používat světlou a tmavou, abyste zvýraznili nebo vykonturovali Vaši tvář do oválného tvaru a zvýraznili především lícní kosti.

Nejlepší způsob, jak zjistit, jestli potřebujete konturovat je, že si stoupnete přímo pod jasný zdroj světla. Čelenkou zajistěte, že vlasy nebudou zasahovat do obličeje a podívejte se do zrcadla. Je vaše tvář oválná? Jestli ne, budete muset Vaši tvář vykonturat tak, aby oválná byla. Vaše tvář by měla určitým způsobem zářit, použijte hydratační krém, tónovaný hydratační krém nebo podkladovou bázi. Prohlídněte si pořádně, jak dopadá světlo na Vaši tvář.

Pokud jde světlo nad licními kostmi, je vhodné na ně použít zvýrazňovač. Jestli je pod lícními kostmi stín, je vhodné je ztmavit. Myslíte si, že je to snadné, že? Možná zjistíte, že to nebude nutné, ani když bude Váš obličej kulatější. Zde záleží hlavně na Vašem úsudku. Pečlivé nanesení kontur nebo zvýrazňovačů vytvoří iluzi dokonalého tvaru obličeje, ale neexistuje na to univerzální návod. Pokud budete mít stále problém rozlišit, zda potřebujete použít kontury, zkuste nasát tváře do úst jako ryba. Zní to trapně, ale funguje to.

Budete potřebovat tmavší pudr než ten, který normálně používáte. S lisovaným to půjde mnohem lépe a je k dostání ve více odstínech. Čím větší je rozdíl mezi normálním pudrem a konturovacím pudrem, tím větší je možnost, že se něco zkazí.

Zjistila jsem, že tmavý pudr funguje mnohem lépe než bronzer nebo ještě tmavší tvářenkou.

Postup:
1. Naneste podkladovou bázi a pudr jako vždy.
2. Jestli nepoužíváte pudr, budete tohle muset dělat pouze s podkladovou bází (tyčinky v tomto případě fungují dobře), která je tmavší než Vaše pleť.
3. Rozmažte makeup nebo pudr do míst, kde jste měli stín, když jste stáli pod světlem.
4. Jestli se snažíte tvář zúžit, naneste tmavý pudr na okraje tváří ze stran. Tímto způsobem můžete také snížit nebo zúžit čelo, čelisti nebo nos. Jednoduše ztmavte místa, u kterých chcete, aby byla méně nápadná.
5. Když to přeženete, nepanikařte; naneste více neutrálního podkladu nebo pudru, abyste to zesvětlili.
6. To vše udělejte ještě předtím, než budete nanášet nějaké barvy, jinak později zjistíte, že je vše špatně a budete muset začít znovu od začátku.

Tip:
Procvičování vede k dokonalosti.