Průvodce feminizací - Krátké ženské účesy

06.08.2017 20:30

Pokud nechcete nosit paruku a máte krátké vlasy, máte i tak možnost vypadat žensky. Napíšu vám nějaké rady, co s krátkými vlasy udělat.

Přidejte vrstvy
Když budete přidávat další vrsty vašemu účesu, budete mít mnoho možností, jak svůj účes upravovat. Když budou vaše vlasy postupně delší, můžete na nich udělat jemné, ženské vlnky. Natáhněte pramínek vlasů a natočte ho na nahřátou natáčku. Takto to udělejte s většinou vlasů. Když natáčky vychladnou, odejměte je a dolaďte konečky, pokud je to třeba.

Nový úhel pohledu
Jemné a splývavé styly působí formálněji. Ale když přidáte ostré úhly kolem okrajů obličeje, vlasy jej budou krásně lemovat. Proto se zkuste zeptat v kadeřnictví, co by pro vás bylo vhodné. Pamatujte, že vlasy se můžou plynule zkracovat a prodlužovat a vytvořit tak zajímavý účes.

Držte vlasy u hlavy
Jemné vlasy můžou vypadat příliš ostře, když jsou geometricky zastřižené a je těžké získat objem. Pro jemný, jednoduchý styl držte své vlasy blízko hlavě.
Pomáhá když účes sleduje tvar vaší hlavy tak, že se zmenšuje směrem k zátylku a zvětšuje na vrcholu hlavy. Pokud máte jemný a elegantní účes, přidejte mu trochu na lesku sprejem na vlasy nebo do nich dejte nějakou ozdobu jako čelenku nebo sponku. Vlněné vlasy působí velmi atraktivně a je možné takto upravit vlasy každé délky. Na vlasy můžete použít i gel nebo sponky na zvlnění vlasů.

Promyslete krácení vlasů břitvou
Když chcete zjemnit jakýkoliv účes, zkuste břitvu. Když vlasy uříznete břitvou, konečky zůstanou tenké narozdíl od stříhání tupými nůžkami. Vlasy se tím zjemní. Tato metoda funguje nejlépe pro rovné vlasy. Kudrnaté vlasy jsou náročnější na zvládnutí.

Vzpomeňte na šedesátá léta
Dříve by krátký účes nikdo nepovažoval za ženský. V 60. letech se krátké účesy začaly těšit velké oblibě. Účes může být na vrchu hlavy rovný a na koncích zvlněný. Také je možnost sčesat vlasy za uši a nechat jeden pramínek, aby lemovat tvář.

Vlnky
Vlnité vlasy působí andělským dojmem. Do středu vlasů udělejte velké oblouky a na konec přidejte drobnější, aby byl účes pevnější. Vlnky dělejte na vlhkých vlasech a poté stačí rozčesat prsty. Pokud máte kratší vlasy, zkuste vybrat nejdelší pramínky, na kterých by šly vlnky udělat.