Průvodce feminizací - Můj životní příběh

26.06.2016 15:12
Můj životní příběh
 
Když mi bylo osm, tak jsem jako ostatní kluci byla posedlá klučičíma hračkama, jako jsou náklaďáky, plastové zbraně a figurky superhrdinů - hlavně batman a superman. Narozdíl od mé malé sestry, která měla holčičí hračky jako zvířátka a kolekci Barbie panenek. Během těch let jsem si často představovala Barbie v situaci, kdy jí chtěl ublížit padouch a Batman měl přijít a zachránit ji. Jenže, narozdíl od ostatních kluků, jsem si představovala sebe jako Barbie, ne jako Batmana.
 
Pamatuji si pohádku, kterou jsem slyšela, když jsem byla starší. Předtím, než dítě přijde na svět, rozdává Bohyně všem klukům i holkám tak, jak před ní stojí v řadě, bonbóny ve tvaru srdce. Ty měly buď modrou, nebo růžovou barvu. Modrý bonbón představoval mužnost, růžový ženskost. Kluci měli dostat modrý a dívky růžový. Jenže, jednou za čas je Bohyně nepozorná a udělá chybu. Ať už je ta pohádka pravdivá nebo ne, věřím, že já jsem jedna z těch chyb, jako mnoho z Vás, kteří teď čtete můj příběh. Bohyně mi dala růžový bonbón místo modrého.
 
Celý život jsem se považovala za nenormální, protože jsem se necítila "normálně". Předtím, než začala doba internetu, jsem myslela, že jsem ve světě sama a můj stav je vyjímečný. Pak ale přišel internet s lékařskými studiemi, obrovským množstvím různých článků a diskusními fóry pro lidi jako jsem já, a tak jsem si začala uvědomovat, že zdaleka nejsem jediná.
 
Doufám že Vám moje rady pomůžou.