Průvodce feminizací - Nežádoucí ochlupení

03.10.2017 23:24

Odstranění nadměrného ochlupení je velmi důležité pro vaši změnu. Myslíte, že jsou chlupaté ženy atraktivní?

Podle typu chlupů a citlivosti pokožky se nabízí několik různých způsobů, jak se s chlupy vypořádat:

Odbarvit
Trvalé odstranit
Oholit
Vytrhat
Voskovat

Holení
Holení je nesnadnější způsob, jak odstranit chlupy. Je to dobré na ruce, nohy a hrudník. Ale počítejte s tím, že chlupy brzy dorostou. Možná vám také budou nové chloupky zarůstat. Pamatuji si, když jsem si své nohy oholila poprvé. Pocit hebkých nohou byl tak skvělý, že už jsem nikdy znovu nechtěla mít chlupy. Mnoho žen si holí podpaží a nohy každý den, nebo obden.

Postup:
1. Udělejte si horkou, bublinkovou koupel.
2. Pokuste se své pokožky nedotýkat aspoň 2 minuty.  
3. Póry se rozevřou a chlupy změknou.
4. Použijte dobrou dvoubřitvou žiletku.
5. Lehněte si na záda a zvedněte jednu nohu ven z vody.
6. Pod vodou přiložte žiletku k pokožce a dělejte krátké pohyby dopředu a dozadu.
7. Buďte opatrní v oblasti kotníků a kolen, abyste se neřízli.
8. Pokud bude vaše pokožka podrážděná, je to normální.
9. Udržujte nohy a žiletku mokré. Trocha obyčejného šampónu pomůže žiletce holit hladce.
10. Po uschnutí se namažte krémem. To pokožku ještě zjemní a zabrání podráždění.

Odbarvení
Odbarvení je chemický proces, který zesvětlí a zjemní chlupy. Nejčastěji se odbarvují chlupy na rukou. Prostředky k odbarvení jsou k dostání ve většině lékárnách. Jsou levné a rychlé.

Vytrhávání
Vytrhávání může být bolestivé a časově náročné, ale je to nejlevnější způsob, jak chlupy odstranit. Potřebujete k tomu jen pinzetu a můžete trhat. Tato metoda se dá používat jen na některé části těla. Chlupy dorůstají přibližně po dvou týdnech, přesná doba je u každého jiná, ale účinek trvá déle než u holení. Nové chlupy také vyrůstají slabší.

Voskování
Voskování je bolestivé, ale výsledky jsou dlouhotrvající a méně časově náročné. Při voskování také vytrháváte chlupy, ale na větší ploše. Stejně tak vyrostou nové chlupy slabší. Rozpusťte vosk a naneste ho na vybranou část těla. Po tom, co vosk ztuhne, strhnete vrstvu a s ní i chlupy.

Depilation breaks down the in and weakens the hair so that it is easily scraped off where it emerges from the . It is sometimes painless and inexpensive. The hairs grow back in about 2 weeks, just like tweezing and waxing. It is one of the fastest ways to remove hair on a large scale. You can use it anywhere on your body except on your face. The reason is that it does not work on facial hair.

Depilační krémy
Tyto krémy rozruší strukturu chlupů a po jejich účinkování je možné chlupy lehce seškrábat. Většinou je to bezbolestné a levné. Chlupy dorůstají po dvou týdnech stejně jako u trhání a voskování. Je to jeden z rychlejších způsobů, jak se chlupů zbavit. Někteří lidé tyto krémy nemají rádi, protože u nich moc dobře nefungují, pravděpodobně záleží na typu pokožky a chlupů. Jiní nemají rádi jejich pach. Osobně myslím, že depilační krémy jsou dobré.

Domací přístroje k odstranění chlupů
Každý má jiné zkušenosti s takovými přístroji, jako třeba s epilátory a podobnými.

Elektrolýza
Používá elektrický proud ke zničení kořínků chlupů, aby se zabránilo jejich opětovnému růstu. Je to doporučené pro trvalé odstranění chlupů. Ale zákrok je drahý a trvá dlouhou dobu. Kompletní odstranění mužských vousů si může celkově vyžádat až 190 hodin. Pokud máte citlivou pleť, může být zákrok bolestivý. Vyhledejte ověřeného člověka, který tento zákrok provádí, pokud máte zájem.

Laserové odstranění chlupů
Laser je levnější než elektrolýza. Může být také bolestivý, ale jednotlivé zákroky trvají jen několik minut. Jenže ne každý laser snáší. To záleží na odstínu pleti, chlupů a jejich síle. Nejlépe laser snáší ti, co mají světlou pleť a tmavé chlupy. Znám ženy, které mají světlou pleť a také světlé chlupy, a proto u nich laser moc nezabírá, stejně tak u žen s tmavou pletí a tmavými chlupy.

Dnes existují tři způsoby laserových zákroků. Diodový, alexandritový a rubínový. Alexandritový a diodový mají delší vlnovou délku než rubínový, takže by měly být efektivnější. Pokud máte tmavší pleť a světlé chlupy, možná by pro vás byl rubínový lepší. Diodový funguje lépe, pokud máte světlou pleť a tmavé chlupy.