Průvodce feminizací - Oční stíny

28.08.2016 21:01
Oční stíny
Aplikace očních stínů není jednoduchá ale je velmi důležité, abyste ji zvládli. Důvodem je, že vám pomůže předělat oči a zvýraznit je. A protože jsou oči nejdůležitější část obličeje, musí způsob líčení a volba barev pasovat k tvaru a barvě očí.
Postup:
1. Zvolte světlou barvu na základ stínu. Za použití štětce na stíny ji rozetřete po celém víčku, od obočí až k řasám.
2. K nanesení stínů použijte dlouhý štětec. Dávejte si pozor na tmavé barvy, protože pak můžete vypadat příliš teatrálně.
3. Použijte středně tmavou barvu na spodní část víček.
4. Potom spojte stíny jemným hlazením štětcem. Nepoužívejte prsty, protože byste barvu úplně odstranili.
5. Kvalitní práškové oční stíny můžou být použity mokré pro výraznější barvy navlhčením štětce. 
6. Světlejší stíny oči zvětšují, zatímco tmavší je zmenšují. Pro větší oči rozetřete světlý stín po víčku a tmavší stín po vnějším okraji víčka do ztracena. Obráhněte oči toužkou na vnějším okraji spodního a horního víčka a směrem ven linii zužujte, aby se oko protáhlo. Naneste trochu bílého nebo jemně šedého doprostřed nadočnicového oblouku.
7. Použijte štětce a trochu stlačené barvy k zesvětlení příliš výrazné barvy. Setřeste přebytečnou barvu ze štětce a zbytek jemně přitlačte na víčko.
8. K přidání obrysu víček použijte středně tmavý stín. Ten naneste přes víčko až k obočí a pod obočí naneste světlý zvýrazňující stín. Použijte velmi jemnou tužku přirozené barvy k obtažení horního a dolního okraje očí.
Volba správné barvy základu očního stínu je velmi důležitá.
Tipy: Oční stíny existují v krémové nebo práškové podobě. Jsou také dostupné tužky na stínování. Můžou být buď matné, nebo se třpytkami pro slavnostní příležitosti. Budete muset experimentovat s barvami a povrchy než najdete to, co vám bude slušet nejvíce. Práškové stíny jsou oblíbenější, protože je snažší je nanést a spojovat různé odstíny. Důležité je si zapamatovat, že světlé barvy zesvětlují, zatímco tmavé oblast utlumí. Nejprve vyberte barvu, která dá očím základní tvar. Rozmazávejte stín směrem ven k vnějšímu okraji oka. Můžete si vybrat hnědou, která dá očím hloubku a dá očím obrys. Nakonec použijte světlý tón na víčka pomocí aplikátoru a rozmažte jej štětcem. Neměly by být zřetelné žádné ostré přechody.