Průvodce feminizací - Operativní změny

09.04.2017 17:24

Pokud máte v plánu žít jako žena natrvalo, možná budete uvažovat nad některými trvalými kosmetickými zákroky.

Níže popíšu některé ze zákroků, které se dnes provádí. Nebudu žádné hájit, jen vás chci informovat o možnostech, které máte. Pokud chcete vědět podrobnosti a uvažujete nad nějakým zákrokem, poraďte se s odborníkem.

Zvětšení prsou
Mnoho transsexuálů je zklamáno, když zjistí, že hormony nedokázaly zvětšit prsa na uspokojivou úroveň. Pokud chcete mít velká prsa, jsou implantáty jediná možnost. Získáte tak mnohem více ženský hrudník, ale je dobré dodržovat určitou hranici. Nic se nemá přehánět. Implantáty jsou trvalé, ale v případě nutnosti je možné je vyjmout.

Plastika očních víček
Blepharoplastika je zákrok, při kterém se odstraní tuk i a přebytečnou kůží z dolního i horního očního víčka. Operace může opravit převislá horní víčka i nateklá dolní víčka a díky tomu budete vypadat mladší a méně unavení a možná budete mít i lepší rozhled.

Lifting obličeje
Rhytidektomie, známá častěji jako face lift, umožňuje odstranění přebytečného tuku, zpevnění svalů a odstranění přebytečné kůže, aby pleť vypadala hladší a mladší. Zákrok se může vztahovat i na krk. Při zákroku je kůže oddělena od svalů a tuku, tuk je potom odstraněn a nakonec je kůže vrácena zpět. Nelze přesně určit, jak dlouho budou trvat účinky tohoto zákroku. To záleží na věku, typu pleti, vystavení slunci a na stravovacích návycích nebo kouření.

Plastická operace nosu
Rhinoplastika je nejčastější zákrok v plastické chirurgii. Nejprve se oddělí měkká tkáň nosu od kosti a poté se přetváří struktura nosu. Někdy se využije pacientova vlastní kost ke zpevnění či změně jiné části nosu.

Liposukce
Jde o vysání tuku z oblasti břicha, stehen nebo pod bradou. Tento zákrok je stal oblíbeným a cenově dostupným. Chirurgové odsají tuk tenkou trubicí. Liposukce se nikdy nedělá vícekrát na jednom místě. Lidské tělo znovu odsátý tuk nebude doplňovat.

Odstranění přebytečné kůže a tuku z břicha
Při tomto zákroku se odstraní tuk a kůže z břicha. Řez se provádí kousek nad rozkrokem, aby řez nebyl patrný ani v plavkách. Pokud je to nutné, upraví se i svalstvo. Nakonec je odstraněna i přebytečná kůže.

Odstranění ohryzku
Odstranění ohryzku je zákrok, při kterém se "obrousí" chrupavčitá část krku - ohryzek. To umožňuje více ženský vzhled nebo je také vhodný pro muže a ženy, kteří nejsou spokojení s velikostí svého ohryzku.