Průvodce feminizací - Rtěnka & tužka na rty

14.01.2017 11:45

Rtěnka může dodat kouzlo celému makeupu a je to pravděpodobně nejjednodušší část líčení. Tužka vytváří přesnou hranici rtů a zdokonalí tvar rtů.

Postup:
1. Zvažte barvu a typ rtěnky. Vhodné jsou barvy, které sedí Vašemu přirozenému odstínu rtů, zvolení tmavších tónů může doplnit přirozené zbarvení rtů. Matné rtěnky nabízí tlumený nádech vhodný pro běžné dny, zatímco saténové nebo lesklé odstíny jsou určené pro večerní vycházky.
2. Nejprve naneste všechen makeup, než začnete s rtěnkou a tužkou na rty.
3. Nejprve použijte balzám na rty, abyste rty trochu hydratovali.
4. Nakreslete tenkou čáru, která bude lemovat rty. Tužka by měla být o jeden odstín tmavší než rtěnka, kterou se chystáte použít. Začněte uprostřed horního rtu a pokračujte k okrajům. Obtáhněte koutky rtů z vnější strany, pokud chcete rozšířit úzké rty nebo veďte čáru mírně uvnitř koutků, pokud chcete zmenšit příliš plné rty.
5. Rovnoměrně naneste rtěnku na rty. Dejte si pozor, abyste nepřesáhli mimo rty.
6. Odstraňte přebytečnou rtěnku, abyste ješte více vyrovnali texturu.
7. Pamatujte, že je potřeba rtěnku doplňovat během dne, především po jídle nebo pití.

Tipy:
Vyrovnejte těžké oční líčení jemným odstínem rtěnky a naopak.
Chladná tužka na rty se lépe ořezává.
Nerozmažte se.

 

Nenoste jasně červenou ani když se snažíte vypadat výrazně. Dramatická rtěnka způsobí, že budete vypadat těžkopádně ať už bude Váš makeup jakýkoliv.
Vytvořte iluzi plnějšího horního rtu tím, že jej tužkou obtáhnete více vně a dolní ret více uvnitř.
Pro delší výdrž barvy vybarvěte tužkou celé rty. Barva pak zůstává i potom, co se rtěnka ztrácí a získáte tak více času, než budete muset znovu nanést rtěnku.