Průvodce feminizací - Sladění účesu s postavou

28.08.2017 22:31

Vysoká sportovní postava

Ano: Experimentujte s účesy a sledujte, co vypadá nejlépe na vašem obličeji. K vaší postavě se hodí velká většina účesů.

Ne: Zapomeňte na staromódní cop - ten si nechte na cvičení, lepší jsou nějaké ženské dlouhé, vlnité účesy.

Drobná postava

Ano: Udržujte vlasy volné, jemné a čisté pro elegantní vzhled. Zkuste střední délku vlasů s několika vrstvami, nebo ostré učesy. Můžete zkusit i účes, který přidá objem vrcholu hlavy.

Ne: Nepouštějte se do extrémů. Příliš krátký účes způsobí, že vaše hlava bude vypadat příliš malá a příliš dlouhé vlasy by vypadaly přehnaně. Také se vyhněte účesům, které by mohly spadat do kategorie 'roztomilé', jako například copánky.

Štíhlá a rovná postava

Ano: dodejte tělu chybějící křivky, jak jen to půjde pomocí účesu. Vhodná je střední délka a vlnité vlasy a to také dodá ženský dojem celé postavě. Dlouhé, velmi objemné nebo ostré střihy jsou také dobré.

Ne: Nenoste příliš objemné účesy, protože by vypadaly nepřiměřeně k vašemu tělu. Také se vyhněte příliš dlouhým nebo rovným vlasům, které by zdůraznily vaši hubenou postavu. Přliš krátké nebo špičaté vlasy by mohly působit mužsky.

Plná a ženská postava

Ano: Noste nadýchané, středně dlouhé účesy. Správný ostrý střih může zakrýt přebytečná kila. Hrajte si s boky účesu, aby se co nejvíce hodily k postavě.

Ne: Držte se dál od hodně krátkých a málo objemných účesů a stejně tak dlouhým a velmi objemným. Kulaté, kudrnaté účesy s délkou na ramena s plnou postavou také nejsou zrovna vhodné.