Rozpaky truhláře Svatopluka - Dovětek - Esme Ww

09.10.2022 17:14

To už je opravdu všechno, děkuju všem čtenářkám a čtenářům za pozornost. Zvlášť pak těm, kteří hlasovali a ještě jednou těm, kteří hlasovali slovně.
Chtěla bych se vás zeptat. Baví vás takovýhle formát povídky? Chtěli byste ještě někdy v budoucnu povídku s hlasováním zopakovat? 
 
V podstatě se dá psát třemi způsoby:
Klasicky. Další povídka tak bude určitě napsaná, pokud ji budu schopná dopsat. Nepočítám v to jednu odevzdanou drobnůstku. Tento formát má pro mě tu výhodu, že se mi nejsnáz daří držet děj pohromadě. Když zjistím ve dvacáté kapitole, že potřebuju něco ve druhé upravit, aby mi to dávalo smysl, tak to udělám a vás jako čtenáře pak nemate nelogičnost vývoje.
Napsání celé povídky s občasným větvením děje. To znamená jako jsem psala tuto povídku. Výhoda pro vás je, že s dějem můžete trochu manipulovat. Pro mě výhoda, že i tak si můžu ohlídat kompaktnost děje. Nevýhoda je v tom, že kus textu nebude nikdy použít a občas mě to nutí nechat vás hlasovat o relativně banálních věcech, když potřebuji ukončit kapitolu.
Otevřená povídka. Tj. napíšu kapitolu a nechám vás hlasovat o dvou či více možnostech. A až podle toho, pro co se rozhodnete začnu psát dál. Výhoda je větší možná variabilita děje. Pro vás rozhodně největší možný vliv na děj. Nevýhodou je, že to bude déle trvat. Pár dní hlasování, pár dní až týdnů psaní. Pokud budu mimo, tak bohužel budete čekat. Pak je to samozřejmě i riziko, že děj uvázne na mělčině, ale snad bych se dokázala udržet a nenabízela vám možnosti, ze kterých bych se nebyla schopná vypsat.
 
Myslím, že stejně většinu povídek, pokud tedy k psaní budu mít příznivé podmínky, napíšu klasicky. Ale kdybyste o to měli zájem, mohla by čas od času přijít zase nějaká hlasovací povídka.
 
Vaše Esme

Anketa

Libí se Vám povídka

Klasická (7)
23%

S občasným větvením děje (14)
45%

Otevřená povídka (10)
32%

Celkový počet hlasů: 31

Diskusní téma: Rozpaky truhláře Svatopluka - Dovětek - Odměna i trest - Esme Ww

Datum: 11.10.2022

Vložil: Daf

Titulek: Chceš námět?

Byl bych rád, kdyby se Sváťa vrátila. Klidně může i dále kynout, přirozeně. Hlavně když se konečně dozvíme co všechno Madam Vanda umí, jak jsem svého času navrhoval. Květa by mohla už s nimi žít a taky sloužit jejich společné Paničce.

Datum: 11.10.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: Re: Chceš námět?

Hele nevím, zapřemýšlím. Tady už to vypadá relativně uzavřeně, všechny pičule jsou na svých místech. :-) Ale možná by mě napadlo jak tomu dodat ještě nějaký náboj.

Esme

Datum: 10.10.2022

Vložil: Daf

Titulek: Klasická povídka

je sice zajímavá, ale hezčí je interakce se čtenáři. To umožňuje větvení povídky ala Sváťa. Ovšem z tohoto pohledu je nejzajímavější otevřená verze a pokud autor/ka nemá odezvu na náměty měsíčních rozměrů, ale jen pár týdnů (zhruba v nastíněném rozsahu), pak si myslím, že čtenáři rádi počkají.
Takže hlavní otázkou je: Má na něco takového autor "koule"?

Datum: 11.10.2022

Vložil: Daf

Titulek: Re: Klasická povídka

Ještě dovětek, takový nápad pro urychlení psaní. Co ještě před ukončením hlasování /zveřejnění si udělat několik mustrů z kterých si pak podle výsledků vybrat ten nejvhodnější, upravit či rozvinout...

Datum: 11.10.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: Re: Re: Klasická povídka

Jestli na to má autor koule je lehce provokativní narážka na tomhle webu :-)) Prosím tě dělám si srandu a beru to v dobrým. :-)
Až někdy budu psát otevřenou povídku, tak po kapitole budu muset nastínit buď pár slovy nebo pár větami možné vývoje a z toho bych dala vybrat.

Datum: 10.10.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: náměty

Kdybyste měly nějaký námět na povídku, klidně mi ho sem taky hoďte. Ještě mi bude chvíli trvat, než dopíšu to co mám, pak tam mám jednu povídku už zaparkovanou přes půl roku ve druhé kapitole, v hlavě mám ještě začátek další povídky, ale dobrých témat není nikdy dost. :-)

Esme

Přidat nový příspěvek