Rozpaky truhláře Svatopluka - Úvod - Esme Ww

18.06.2022 19:07

Volně inspirováno fotokomentem Umělecký truhlář od Tyldy.

A ještě volněji TV seriálem z roku 85 Rozpaky kuchaře Svatopluka. Ti z vás, kteří jsou plus mínus staří jak já, případně starší, si na něj nejspíš vzpomenou. Ostatní si ho můžou dohledat. To, co ho odlišovalo od ostatních seriálů, byla možnost volby daná divákům. V některých situacích měl hlavní hrdina dilema a obracel se k divákům. Ti online hlasovali pro to, kterou ze dvou možností si má hlavní hrdina zvolit a podle toho se odvíjel další děj. Online v roce 85 znamenalo, že lidé rozsvěceli světla a podle toho, jak to zamávalo s energetickou soustavou, se volil další postup. Tak tak to teď nepůjde. Toto naší těžce zkoušené přenosové soustavě nemůžeme udělat. :-)

Na konci každého dílu bude otázka, na kterou bych chtěla, abyste v diskusi hlasovali. Nebude vždycky od hlavního hrdiny. Po týdnu od zveřejnění kapitoly se hlasování uzavře a podle výsledků zveřejníme alternativní pokračování. Původně jsem zvažovala i myšlenku, že bych další kapitolu napsala až po hlasování, ale nakonec jsem se rozhodla pro variantu napsat vždycky dva začátky a pak děj nějak opět spojit. Ostatně takto fungoval i ten výše zmiňovaný seriál. Přeci jen se blíží léto a já třeba i čtrnáct dní nebudu moct psát a nechci, abyste třeba tři týdny marně čekali na další pokračování. Navíc tím, že to napíšu naráz, je větší šance, že ten děj bude držet pohromadě. Přesto, kdyby o podobný způsob psaní byl zájem, mohli bychom to v budoucnu někdy vyzkoušet. Dejte mi kdyžtak v komentářích vědět.

K hlasování bude použitá klikací anketa. Nebránila bych se, ale i tak bych byla ráda, kdyby hlas těch lidí, co svůj názor napíšou slovně, měl větší váhu - to je Vaše první možnost hlasování - dole pod úvodem;-)

Snažila jsem se, aby v obou větvích dával děj smysl. Doufám, že se nám společnými silami povídka povede.

U minulé povídky si občas některé čtenářky či čtenáři posteskli, že povídka je příliš rozkouskovaná. Teď je to zveřejňování po kapitole žádoucí už z principu. Navíc ta kapitola ne vždy končí v místě dokončení nějakého děje, končí prostě tam, kde si nějaká z postav položila otázku, na kterou od vás chci znát odpověď. Na druhé straně jsem se snažila psát delší kapitoly, což je znát hlavně ve druhé polovině povídky. Povídka má cca 37 tisíc slov, když odečtu tento úvod a počítám s odpadem za zahozený děj v paralelních nevybraných větvích, což 5 tisíc slov nejspíš dá, tak mi to pořád vychází na nějakých 2,2-2,5 tisíc slov na kapitolu. Minule to bylo asi 1300.

Rovněž u předchozí povídky (Podnájem) občas vznikaly zmatky, kdy bude konec. Abych tomu zamezila, prozradím vám, jak celá povídka skončí. Hlavní postava si pomyslí: „Fajn, tak není, ale ráno ještě mladé je." Opakuji. "Fajn, tak není, ale ráno ještě mladé je."

 

Obsah:

 

1. Osobní omluva

2. Náhrada za nedodanou zakázku

3. Stoleček Svatava

4. Stolečku otřes se

5. Sázka o budoucnost

6. Zpátky doma

7. Základní řezy

8. Pomocné ruce

9. Návrat na místo činu

10. Štětce a vosk

11. Svatava v pomeranči

12. Souboj stolků

13. Velmi poutavá kapitola

14. Odměna i trest

 

Anketa

Kolikrát se bude započítavat slovní hlasování?

Jedenkrát (12)
25%

Dvakrát (5)
10%

Pětkrát (20)
42%

Desetkrát (11)
23%

Celkový počet hlasů: 48

Diskusní téma: Rozpaky truhláře Svatopluka - Úvod - Esme Ww

Datum: 23.06.2022

Vložil: Daf

Titulek: Bude parodie?

Tak tohle vypadá fakt zajímavě. Navíc taková "parodie" na, nejen , Rozpaky. :-D
Jen doufám, že nastoupený trend se neopustí.

Datum: 24.06.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: Re: Bude parodie?

Snažím se tam mít i odlehčenější pasáže. Tak snad nezklamu :-)

Esme

Datum: 23.06.2022

Vložil: Daf

Titulek: Bude parodie?

Tak tohle vypadá fakt zajímavě. Navíc taková "parodie" na, nejen , Rozpaky. :-D
Jen doufám, že nastoupený trend se neopustí.

Datum: 18.06.2022

Vložil: Frank

Titulek: Konečně

Už jsem se nemohl dočkat na tvou další tvorbu a co vypustis. Tohle vypadá velmi zajímavě a už asi tuším, co se bude dít ;)

Datum: 18.06.2022

Vložil: Frank

Titulek: Re: Konečně

Ji a jinak jsem pro započítávání 5x
Frank

Datum: 19.06.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: Re: Konečně

Tak schválně, jestli se trefíš. :-)
Já jsem si zahlasovala pro desetkrát, protože mám ráda, když čtenářky a čtenáři komentují a oceňuji to.

Datum: 21.06.2022

Vložil: Esme Ww

Titulek: Re: Re: Konečně

Ono teda to může tušit víc lidí, protože výše zmíněný koment je k dispozici i na těchto stránkách. Ale je to inspirace, ne doslovný přepis a rozšíření.

Esme

Přidat nový příspěvek