Sedm nejčastějších chyb při aplikování základu - Andrea Dessel

24.07.2016 17:02

Základ je nejdůležitější součástí makeupu, základ na kterém je postaveno vše ostatní . Pokud tuto část líčeni zkazíte zbytek nebude vypadat dobře , bez ohledu na to jak dobře bude udělaný. Zde je uvedeno sedm nejčastějších chyb, kterých se ženy při použití základu dopouští :

 

1. Vybrání špatného odstínu

Všichni profesionální vizážisti se shodují na tom , že základ by měl mít stejnou barvu jakou má barvu vaše přirozená pokožka. K určení perfektního odstínu pro vaši pleť naneste na vaši bradu  3-4 linky odstínu základu , který se vám zdá nejblíže k vaši přirozené barvě pokožky a vyberte ten, který nejvíce splyne .

2. Nanášení základu silou

Jestli že na svou houbičku na nanášení nebo na aplikátor použijete větší tlak nedocílíte tím lepšího překrytí .Jediné čeho přílišným přitlačením dosáhnete je zčervenání pokožky a nerovnoměrného roznesení základu . Pro lepší efekt použijte vaše prsty a základ nanášejte lehkým krouživým pohybem.

3. Nanášení základu při špatném osvětlení

Pokud bude místnost příliš světlá nebo příliš tmavá neuvidíte dobře a tvář pokryjete nerovnoměrně . Venku pak denní světlo vaše chyby zviditelní . Naše rada je líčit se na stejném světle kde pak budete .

4. Na tvářích a krku jsou viditelné stopy

Ujistěte se , že je základ dobře rozestřen hlavně u okrajů . Speciální pozornost věnujte těmto oblastem : linii vlasů , pod a okolí nosu , uši , brada a čelisti a obzvláště krk .

5. Nanesete více než je třeba

Pokud se snažíte zakrýt nějaké vady měli by jste vědět ,že maskováni větším množstvím základu se tyto vady zvýrazní . Základ rozneste rovnoměrně po celé tváři , protože pokud se soustředíte jen na jednu část pak na tuto část přitáhnete pozornost .

6. Používáte nadměrné množství produtku

Vaše pokožka potřebuje dýchat. V tomto případě je tedy důležité pravidlo čím méně tím lépe . Jinak by si vás mohl někdo splést s klaunem .

7. Nemáte pleť připravenou na základ

Nejdříve si musíte pleť řádně očistit. Pak ji musíte hydratovat zvlhčující vodičkou nebo mlékem. Základ můžete začít aplikovat hned jak se zvlhčeni vstřebá .