Škola Svaté Anežky pro svérázné dívky - 6.díl - Martina

03.09.2021 23:17

Na Halloween jsme měli ve Svaté Anežce v tanečním sále kostýmní večírek se spoustou cukrovinek, sušenek a sladkých nápojů a všichni měli intenzivní cukrovou horečku. Paní Bernhardtová, učitelka dramatu, otevřela šatnu, aby si dívky mohly kostýmy prohlédnout. Oblékla jsem se jako královna Alžběta I. s červenou parukou, korunou a pevným límcem, živůtkem a sukněmi, které spadaly přes obří obruč, kvůli které bylo těžké si sednout. Michelle šla jako víla, v přiléhavých šatech, páru třpytivých křídel, diadému a hůlce. Vypadala jsem směšně. Ona byla okouzlující.

Víkend na Den díkůvzdání ve Svaté Anežce byl klidný. Bylo to jen několik dní klidného času pro relativní hrstku dívek, které neodjely domů, oživené lahodnou krůtí večeří se všemi náležitostmi na Den díkůvzdání. Několik dívek reptalo, že se nemohou dívat na fotbal, ale děkanka, paní Tawseová, řekla, že násilné mužské sporty nejsou vhodné pro dívky od Anežky, a připomněla nám, že televize ve škole vysílají pouze dívčí filmy a televizní pořady, nikoli živé vysílání.

Michelle a já jsme šly ve škole jako pár na prázdninový ples týden před vánočními prázdninami. Účast byla povinná a musely jsme si obléct společenské šaty. Naštěstí měla škola k dispozici stovky šatů, které si dívky mohly půjčit. Většinou je darovaly bývalé studentky sv. Anežky, které je vyráběly v hodinách šití oděvů. Našla jsem levandulové šifónové šaty s volánkovým živůtkem, který vylepšil moje drobné poprsí, a plnou sukni po lýtka s několika vrstvami, díky nimž to vypadalo, jako bych měla boky. Michelle měla na sobě červené koktejlové šaty nad kolena, které vystavovaly její prsa velikosti B.

Tančila jsem s Michelle, ale v jednu chvíli mě Anne požádala, abych si s ní zatančila valčík. S radostí jsem ji nechala vést po parketu, vděčná za lekce tance, které jsme absolvovali v Comportmentu. Na konci tance mi dala cudný polibek. Nevinné gesto mě dostalo do potíží s Michelle, dokud jsem nevysvětlil, že starší dívka je moje Velká sestra.

Když večer skončil, odvedla jsem Michelle do jejího pokoje. Políbily jsme se přede dveřmi. Omluvila se, že mě nepozve dovnitř, a řekla, že její spolubydlící se brzy vrátí. Ráno odjížděla domů, tak jsme se rozloučily na týden, kdy budeme od sebe.

Nyní jsem musela čelit problému, kterému jsem se celý podzim vyhýbala: jak se vypořádat s tetou Deirdre, když jsem jela domů na prázdniny.

Byla to ona, kdo mi lhal o svaté Anežce a předstíral, že je to normální škola, ne škola pro ženy v domácnosti a služky. Byla to ona, kdo mi lhal o dívčí uniformě. Byla to ona, kdo dal škole povolení dávkovat mi ženské hormony a blokátory testosteronu a, tušil jsem, že i léky proti depresi. Nenáviděl jsem ji.

Byl jsem si docela jistý, že ji nenávidím. Ty léky proti depresi byly účinné. Jistě, moje teta mi lhala, ale mohlo to být pro dobrou věc?

Celkově jsem musel přiznat, že mi nevadilo jít ke svaté Anežce. Nebyl jsem pilný a rád jsem měl lehké lekce. Líbily se mi ostatní dívky, zvláště Michelle, o které jsem měl problém uvažovat jako o někom jiném než o ženě. Moje uniforma svaté Anežky byla nyní mým běžným oblečením. Dělat si ráno vlasy a líčit se a odličovat se a večer hydratovat pleť, to byla součást mé každodenní rutiny.

Moje malé bradavky už nebyly tak malé. Jejich velikost se téměř zdvojnásobila a za nimi byly mírné otoky. Michelle mě teď oblékala do průsvitnějších halenek, takže pocit, jak si hraji s bradavkami přes oblečení, se stal nebeským.

Říkal jsem si, co si o mně teta bude myslet. Naštěstí žila sama, takže bych nemusela být vystavena nikomu jinému a ona už věděla, jak budu oblečená. Ale myslela jsem si, že ji moje zvýšená ženskost vyděsí. Bála jsem se, že si ze mě bude dělat srandu, ponižovat mě za to, že jsem tak dívčí.

Sbalil jsem si make-up, štětec, prádlo na tři dny a navíc halenku a sukni. Doma jsem si mohl v koupelně ručně vyprat spodní prádlo a punčochy. Měl jsem na sobě zástěrové šaty a školní vestu se znakem SVATÁ ANEŽKA ŠKOLA PRO DÍVKY. Neměl jsem kabát. Venku bylo chladno.

V předvečer Štědrého dne jsem čekal ve vestibulu školní kanceláře, až si mě teta vyzvedne. Přijela pozdě. Až kolem osmé. Velmi slabě sněžilo. Zachvěl jsem se ve svetru a byl jsem rád, že si sednu do auta. Zoufale jsem se posadil a uvelebil na sedadle, abych dostal nohy a sukni do auta, přičemž jsem měl kolena a kotníky u sebe. Vyjela z brány školy.

„Ahoj, teto Deirdre,“ řekl jsem. Krátce jsem se jí podíval do očí.

„Ahoj, Liso,“ řekla.

"Jak vypadám?" Zeptal jsem se.

„Naprosto nádherně,“ řekla. „Ztratila jsem synovce, ale získala jsem neteř.“

„Nejsem tvoje neteř!“ Řekl jsem. „Jsem tvůj synovec! Zalhala jsi mi o svaté Anežce! Nemají chlapecké uniformy.“

„Kdybych ti řekla pravdu, odmítl bys tam jít,“ řekla. „Udělala jsem, co jsem musela, abych tě dostala do školní uniformy. Pokud by ses objevil v chlapských šatech, odmítli by tě přijmout.“

„Kéž bych to věděl,“ řekl jsem. „Nikdy bys mě nedonutila nosit kalhotky.“

„Toho jsem se bála. Potřebovala jsem, abys odešel do školy. Musela jsem si chránit své vlastní duševní zdraví. Nikdy jsem neměla děti. Nikdy jsem se nechtěla zaseknout při výchově dospívajícího chlapce s problémy s chováním. Našla jsem školu, která slíbila, že z tebe udělá novou a lepší osobu, dívku, která je zdvořilá a dobře oblečená a umí dělat domácí práce a dodržovat pokyny. “

„Chráníš své duševní zdraví?“ Řekl jsem. „A co moje duševní zdraví?“

„Připadáš mi zdravá. Řekni mi, Liso, nenávidíš, co se ti stalo? Opravdu?“

„Samozřejmě, že ano!“

„Vidíš? Podívej, jak sedíš, tak žensky, s rovnými zády a koleny a kotníky u sebe a rukama v klíně. Než sis sedla, upravila jsi pod sebou sukni. Udělala sis vlastní líčení a vlasy?“

„Ano,“ řekl jsem.

„Jako žena vypadáš přirozeně. To je to, kým a čím jsi měla být. Nesevřela jsem tě do šatů, Liso. Osvobodila jsem tě, abys naplnila svůj ženský osud.“

„Jaký osud? Byl jsem normální kluk, než jsi mě poslala do Svaté Anežky!“

„Zajímalo by mě to, ale v každém případě už nejsi chlapec. V oblékání, vzhledu, pohybech, chování jsi úplně ženská. Nemyslím si, že by sis uvědomila, jak moc ses změnila. K lepšímu, řekla bych. “

„Bez mého vědomí nebo souhlasu bych mohla dodat!“

„Jsi čtrnáctileté dítě,“ řekla. „Jsem tvůj zákonný zástupce. Nepotřebuji tvůj souhlas, abych dělala to, co je ve tvém nejlepším zájmu. Svatá Anežka ti poskytne bezpečný domov na další čtyři roky. Až budeš maturovat, nebudeš muset sháně práci nebo platit za takové věci, jako je nájem, jídlo, poplatky a daně. Všechno bude zařízeno a ty budeš muset jen vypadat hezky a dělat, co se ti řekne, jako hodná holka. Je to tak špatné, Liso? Podívej, jak hezky jsi oblečená, ve svých roztomilých malých šatech, punčochách a podpatcích a ve spodním prádle hezkých dívek. Řekni mi, je to opravdu tak hrozné nosit sukni? "

Přemýšlel jsem o tom, co řekla. Ano, byl jsem dítě, nemohl jsem si pomoci. Byla starší a chytřejší než já - podívejte se, jak mě přelstila o svaté Anežce. Moji rodiče byli pryč a teta Deirdre se o mě tolik nestarala - podívejte se, jak mě vyhodila do internátu hned, jak mohla.

Zoufale jsem ve svém životě potřeboval něco stabilního a v tuto chvíli vypadala svatá Anežka stejně stabilně jako cokoli jiného, co jsem znal. Anne by se o mě starala, dokud by nevystudovala. Doufal jsem, že Michelle bude moje přítelkyně, dokud nevystuduje. Ve čtvrtém ročníku možná budu muset mentorovat novou dívku ze Svaté Anežky způsobem, jakým mě mentorovala Anne, a pak budu na řadě, abych promovala.

A co potom?

Kde bych žil, co bych dělal, pro koho bych pracoval? Do té doby bych nevěděl. Ale zdálo se, že to budu muset udělat jako žena. Co by za čtyři roky zbylo z chlapce Larka? Teď jsem měl dívčí jméno. Byla bych Lisa ve všech směrech kromě jednoho a bylo to neutralizováno zařízením, které jsem nosil. Podívejte se, jak jsem se za krátký čas ve Svaté Anežce změnil!

Několik dní poté, co bych promoval, by mi bylo osmnáct a stal bych se právně plnoletým. Mohl bych trvat na svých právech. Teta Deirdre už by přestala ovládat můj život. Mohl bych dělat, co bych chtěl. Myslím, že jsem měl zdědit nějaké peníze po rodičích, i když jsem nevěděl kolik. Jen jsem si do té doby potřeboval zachovat zdravý rozum.

Musela jsem být svéhlavá holka Lisa. Lisa, dívka od svaté Anežky. Dobrá dívka Lisa. Dokud jsem nebyl volný.

„Ne, teto Deirdre. Nosit sukni není tak hrozné. Asi jsem si na to zvykl. Každý den nosím školní uniformu a společenské šaty.“

Chtěla slyšet všechno o našich společenských událostech, o tanci s jiným chlapcem. (Řekl jsem jí, že starší chlapec musí dělat mužské kroky.) Chtěla vědět o mé spolubydlící Anne. Nějak ze mě vytáhla, že mám přítelkyni, a chtěla o Michelle vědět všechno. Čím více slyšela o mé situaci ve škole, tím šťastněji vypadala.

Dorazili jsme k ní domů. Zaparkovala auto a vešli jsme dovnitř.

„No, Liso! Vypadá to, že zapadáš přímo do Svaté Anežky. Zlato, jsem na tebe tak hrdá! Potřebuji, aby ses tam cítila jako doma, protože... musím ti něco říct. "

 „Co, teto Deirdre?“

„Já... teď mám spolubydlícího.“

„Žije tady? Kdo je ona?“

„To není ona. Je to on.“

Ó můj bože. Muž v jejím životě? Kdyby tu žil, brzy by mě viděl v celé mé ženské slávě.

„Kdo je to?“ Zeptal jsem se.

„Jmenuje se Dick Newman. Pracuje v pojišťovnictví. Vydělává spoustu peněz na pojištění.“

"Kde je?"

„Dnes večer šel do sportovního baru, abych si s tebou mohla promluvit.“

„Co jsi mu o mně řekla?“

„Pravdu,“ řekla. „Čekal, že se setká se synovcem. Musela jsem ho připravit na setkání s neteří.“

 „Co si o tom myslí?“

„Nemyslím si, že to schvaluje, ale nemusíš si dělat starosti. Není to násilník. Nikdy mě neudeřil.“

Opravdu nízká laťka pro mužské chování. "To doufám, že ne!"

„Doufám, že až ho potkáš, budeš extra dívčí a poslušná,“ řekla. „Nechci, aby tě považoval za konkurenci.“

„Tvoji? To si nemyslím!“

Začervenala se. „Ne moji! Pro roli pána domu. Tuto soutěž vyhrává, protože je to muž. Velmi mužný muž.“

To jsem nebyl, ani zdaleka. „Vrátí se dnes večer?“

„Ano. Bude spát v mé ložnici. Budeš ve svém pokoji, který jsem vymalovala. Budeš k němu zdvořilá, Liso, a budu očekávat, že budeš pomáhat s domácími pracemi. Jsi doma, jako hodná holka, která se z tebe stává. Buď na něj zvlášť milá, aby mě nedonutil vyhodit tě. "

„Vyhodit mě? Z tvého domu? Kdo si myslí, že je ten chlap?“

„V tuto chvíli je to můj chlap,“ řekla. „A on je, co se týče sexuálních rolí, tak trochu tradiční.“

„Ale teto Deirdre, já ne…“

Dveře se otevřely. Objevila se velká postava.

„Ahoj, panenko,“ řekl. Páchl po pivu. „Hej… Lisa, je to tak? Jsem Dick Newman. Jak se máš?“

Už to se mi moc nelíbilo a jeho vzhled do značné míry zkazil zbytek mé návštěvy. Přítel mé tety. Nový pán domu.

„Já... jsem v pořádku,“ řekl jsem. „Mé skutečné jméno je Lysander.“

 „Lysandra,“ řekl. „To mi přijde jako kočičí jméno.“

„To není! Byl to sparťanský vůdce, který porazil Athény.“

 „Och,“ řekl a předstíral, že jsem na něj udělal dojem. „Malá slečno knihomolko.“

„Můžeš udělat panu Newmanovi laskavost, Liso?“ řekla teta.

Udělal jsem perfektní pukrle. Bylo to vůbec poprvé, co jsem se klaněl muži - tedy někomu oblečenému jako muž - a byl jsem strašně v rozpacích.

Okukoval mě. „Takže jsi Deirdřina neteř?“

"Ano." Odtáhl jsem se od něj. "A ty jsi…?"

Ignoroval moji otázku. „Nebo jsi její synovec? Teta si není úplně jistá.“

Prase! „Jsem... teď jsem její neteř.“

 „Jsi opravdu dost hezká na to, abys mohla být neteří! Tak o co jde? Jsi studentkou té... sissy školy? To jsi se tam naučila klanět?“

"Ano." Podíval jsem se na tetu zoufalým pohledem.

„Dicku! Buď zdvořilý,“ řekla.

„Jistě, miláčku. Takže, Liso, myslíš si, že jsi chlapec nebo dívka?“

Hovno. Co jsem měl říct? „Ve škole jsem oficiálně dívka.“

„Ale to není úplně odpověď! Kdybych tě chytil za rozkrok, co bych našel?“

Zíral jsem na něj. "Do toho ti nic není!"

Moje teta ho plácla. „Dicku! Chovej se slušně!“

„Promiň,“ řekl s úsměvem, čímž bylo jasné, že není. „Jak jsi chytrá, Liso?“

„Definuj chytrost,“ řekl jsem.

 Zasmál se. „Vyhráváš! A jsi tak roztomilá, s těmi vlasy a stužkami! Máš ráda kluky?“

„Dicku! Přestaň!“ Řekla Deirdre.

 „No, nechodí do školy s několika stovkami dalších kočiček, jako je on?“

Rozhodl jsem se, že mu neřeknu, že jsme všechny kočičky zavřené. „Mám ráda dívky, ne chlapce.“

„Ale nikdy neuvidíš žádnou skutečnou dívku, že ne?“ řekl. „Jen další transku, jako jsi ty! Jsi ubohá. Oblečená jako dívka, chodíš do školy s jinými kluky oblečenými jako dívky… to je tak zmatené. Jak dlouho budeš doma… Liso?“

Zhluboka jsem se nadechl a ignoroval jeho urážky. „Týden. Chtějí nás zpátky na silvestrovský tanec.“

„Budeš tancovat s chlapci?“

„S… ostatními studentkami ve škole.“

„V luxusních šatech?“

"Ano."

„Je to nezdravé, ale aspoň budeš pryč,“ řekl. „Nechtěl jsem, abys na Nový rok rušila náš styl.“ Popadl moji tetu za prsa – měla velikost D - a stiskl je.

Plácla ho po rukou. „Ne před…!“

„Dobrou noc,“ řekl jsem a odešel nahoru do svého pokoje. Moje teta ho vymalovala jako pokoj dospívající dívky s krémově růžovými stěnami, bílými ozdobami, krajkovými závěsy a nabíranými prostěradly a povlaky na polštáře. Podíval jsem se do skříně a zásuvek. Všechno chlapecké oblečení bylo pryč. Povzdechl jsem si, odlíčil si makeup, hydratoval pokožku a oblékl si skromnou noční košili, abych ráno schoval své tělo před Dickem.

 Později jsem slyšel, jak čelo postele tety bouchá o zeď, a věděl jsem, proč bouchá.

Štědrý den byl smutný. Neměl jsem skoro žádné peníze, tak jsem dal své tetě modrý kašmírový šátek, který jsem si upletl v hodině Oblečení, a ona předstírala, že se jí to líbí. Neměl jsem dárek pro Dicka, což bylo v pořádku, protože pro mě taky žádný neměl. Otevřel jsem objemný dárek své tety a přemýšlel, jestli to bude pro Larka nebo pro Lisu. Bylo to pro Lisu, ale byl to perfektní dárek: dámský zimní kabát z velbloudí srsti s délkou do půli lýtek. Oděv pro dospělé pravděpodobně není levný.

„Ach, děkuji, teto Deirdre! Opravdu jsem potřeboval kabát, všechno, co jsem měl, byl svetr přes zástěrové šaty a ten kabát je nádherný!“ Políbil jsem ji na tvář.

„Nádherné,“ řekl Dick s úšklebkem.

Můj čas doma šel po Vánocích z kopce. Byl to dlouhý týden a díky Dickově přítomnosti se mi zdál ještě delší. Jako olej a voda jsme se nesnesli. Myslel si, že jsem flambovaný koláč s ovocem, a dělal si ze mě legraci, a já si myslel, že je šílený kretén. Moje teta byla chycena mezi námi, ale vždy se postavila na Dickovu stranu, protože já budu za pár dní pryč a on ne... a on byl tím chlapem, který jí šoustal.

Měl jsem ssebou jen školní uniformu a noční košili, a tak jsem trávil dny ve svém pokoji hraním se starým počítačem, který jsem měl na střední škole, a chodil jsem dolů jen na jídlo nebo když mě teta nutila dělat domácí práce. Můj počítač byl pomalý, ale internet jsem mohl používat poprvé po měsících. Nikoho ze svých starých přátel jsem nekontaktoval, protože jsem nechtěl, aby mě viděli nebo věděli, co teď dělám.

Teta mě den před Silvestrem odvezla zpět do školy. Venku byla zima, ale v novém kabátě mi bylo příjemě. Znovu jsem jí za to poděkoval a vykouzlil jsem z ní úsměv, který mě povzbudil k otázce, jak dlouho s ní pan Newman zůstane.

Její úsměv zmizel. „Nevím, a necítím se povina ho před tebou ospravedlňovat. Je to můj dům a můžu si pozvat, koho chci aby zůstal.“

„Vezmeš si ho?“

„Nevím. Neptal se.“

„Ale je to tvůj přítel?“

"Momentálně."

Ztichl jsem.

„Nemáš ho rád,“ řekla.

„Nenávidí mě,“ řekl jsem. „Myslí si, že jsem gay.“

„A nejsi?“ zeptala se.

 "Ne!"

„Nespal jsi poslední tři měsíce s jiným klukem?“

„Ne! Chci říct, musíme se dělit o postel, ale nic neděláme! Nedotýkám se jí, ona se nedotýká mě!“

„Ona? Ona? Není tvůj spolubydlící chlapec?“

 „Ano, ale... nerozumíš, teto Deirdre! Jsme všechny dívky! Jsme zavřeni v cudnosti! Nemůžeme nic dělat!“

„Jsi uzavřen? Ukaž mi to.“

„Co, tady v autě?“

„Ano. Vytáhni si sukni a kombiné, stáhni si kalhotky.“

Poslechl jsem ji téměř automaticky. Můj čas ve škole mě naučil plnit rozkazy žen starších než já.

Pohlédla dolů. „Páni,“ řekla. „To je - znáš Pána prstenů? Vypadá to jako pás cudnosti pro Legolase s jeho pěkně dlouhými vlasy. Je to jako šperk. Tak malé, tak lehké, tak krásné. "

„A efektivní,“ řekl jsem. „Spal jsem ve stejné posteli jako Anne, ale ona ani já jsme nikdy... nic nedělali.“ Byla to téměř pravda.

„Jak to jde?“ zeptala se.

„Nevím,“ řekl jsem. „Nikdy jsem to neměl sundané. Nosím to od prvního školního dne.“

„Ani pomyšlení!“ řekla. „Dvě stě dospívajících chlapců, pobíhajících v kalhotkách a… těch. Všichni uzavření. Oh, můj, bože.“

Chvíli nemluvila. Nakonec se zeptala: „Kdy bude další volno ve škole?“

„Letos na jaře. Nepamatuji si datum.“

„Můžeš zůstat ve škole?“

„Ano. Některá děvčata vždycky zůstanou. Mohl jsem zůstat ve škole i o Vánocích.“

„Kéž bych to věděl. Chtěl bych, abys tu zůstal letos na jaře,“ řekla. „A co léto?“

„Probíhá letní seminář s hodinami a vším.“

„Plánuj se toho také zúčastnit.“ „Proč, teto Deirdre? Už mě nechceš mít doma?“

„To ne, Liso. Jen si myslím, že by bylo lepší, kdyby ses držela dál od Dicka.“ Potlačil jsem úsměv na její nechtěný dvojsmysl. „Jen proto, že mě nemá rád?“

„Já jen...“ Zdálo se, že má problém vyjádřit své myšlenky. „Za tři měsíce, šest měsíců budeš ještě ženštější, než jsi teď. Mají tě na hormonech, že?“

 „Ano,“ řekl jsem. „Svědí mě bradavky.“

„Vsadím se, že ano, a stanou se velmi citlivými,“ řekla. „Ke všemu budeš mít hezká prsa. Rovněž ti narostou vlasy. Ať se ti to líbí nebo ne, budeš - už jsi - totálním magnetem pro kluky. Byla bys rozptýlením pro Dicka. Nelíbí se mi, jak se na tebe dívá. "

"Co? Myslíš, že se mnou chce mít, hm... sex?"

„Není gay,“ řekla. „Ale kromě tvého elfského šperku nejsi muž. Nechci, aby byl v pokušení.“

„Co mám tedy dělat?“ Řekl jsem. „Zůstat ve škole celé čtyři roky? Nikdy se nevrátím domů?“

„To by bylo ideální,“ řekla teta. „Nejsem tvoje matka. Svatá Anežka je teď tvůj domov, a až ji opustíš, budeš bydlet někde jinde.“ „To není fér, teto Deirdre! Jsem tvůj synovec! Je to jen… přítel!“

„Byl jsi můj synovec. Teď jsi moje neteř a jde o to, že jsem nikdy neteř neměla, a abych byla upřímná, žádnou nechci. Svaté Anežce jsem dala právní a lékařskou plnou moc pro tebe, dokud ti nebude osmnáct a nestaneš se dospělým. Škola je tvůj domov a nyní může fungovat jako tvůj opatrovník. Poté budeš svou vlastní osobou. Ať už budeš kdokoli. “

Ne Lark Witsend, už nikdy. Opravdu jsem byla Lisa Larková? Kým bych byla v době, kdy bych opustila Anežku? Bylo mi to tak líto, že mi na chvíli vytryskly slzy.

 Moje teta po zbytek jízdy nemluvila. Dorazili jsme do školy a ona zastavila u brány. Ukázala papír a strážná zapískala. Dveře v bráně se otevřely.

„Sbohem, teto Deirdre,“ řekl jsem.

„Sbohem, Larkuz. Sbohem, Liso,“ řekla.

Nechtěla mě políbit. Vylezl jsem z auta, přehodil si tašku přes rameno a prošel dveřmi v bráně, aniž bych se ohlédl.



 

Diskusní téma: Škola Svaté Anežky pro svérázné dívky - 6.díl - Martina

Datum: 04.09.2021

Vložil: daniela

Titulek: smutné

tento díl je velice smutný.uvidíme co přinese další

Přidat nový příspěvek