Techniky pro nanášení rtěnky - Andrea Dessel

21.07.2016 08:51

Podle profesionálních vizážistů je nejlepší cestou jak dosáhnout smyslných rtů je nanášet rtěnku přímo z tyčinky.Používáním prstů nebo štětce oslabí její barvu a sníží tak její efekt .

 

Tady jsou nějaké rady pro vytvoření nádherných rtů:

Rtěnku začněte aplikovat od středu rtů a pokračujte ke krajům . Při nanášení rtěnky použijte pohyb jako by jste chtěli na rty poklepat místo toho aby jste rtěnku nanesly na rty jedním dlouhým plynulým pohybem . Rtěnku nenanášejte do koutků vašich rtů .V tomto místě se totiž velice snadno rozmaže a budete pak vypadat jako klaun . Koutky vašich rtů můžete doladit tužkou na rty ve stejné barvě jako je rtěnka .

 

Aby byla rtěnka nanesena precizně tak nesmršťujte a nepřekrucujte vaše rty.Pokud jsou rty kostrbaté nebudete schopni dosáhnout rozetření rtěnky.

 

Po aplikaci první vrstvy rtěnky přitiskněte na rty kapesník a pak použijte štětec na pudr aby jste odstranili přebytečnou rtěnku a vytvořili tak dlouhodobý  základ pro barvu .Teď můžete aplikovat druhou vrstvu rtěnky ,ale netiskněte rty k sobě aby jste barvu nerozmazaly . 

Červená rtěnka vyžaduje více péče , preciznosti a úprav než ostatní přírodní barvy,ale její sexy provokativní vzhled určitě stojí za vynaložené úsilí .

 

Ne všechno je tak jednoduché.

Jak upravit znepokojující chyby , které jste udělali při nanášení červené rtěnky ? Tady se dozvíte jak :

Pokud se rtěnka dostane na vaše zuby nejdříve ji odstraňte prsty  , kapesníkem nebo polštářkem na nanášení make upu a potřete je slabou vrstvou Vaseline*, aby se lépe chránili .

Pokud to vypadá , že barva přesahuje kontury vašich rtů kápněte trochu odličovacího mléka nebo vodičky na bavlněnou kuličku nebo polštářek a opatrně otřete rty z venku dokud není barva úplně odstraněna . 

 

Pokud zanecháte na pánské košili otisk rtěnky pak nastříkejte na skvrnu lak na vlasy a nechte ho 10 minut působit . Poté ho utřete a opláchněte . Pokud to nepomohlo odneste košili hned do čistírny .

 

Z anglického originálu přeložila Andrea Dessel. Originál najdete zde  https://beautyandmakeup.info/techniques-for-applying-lipstick/      .

 

* Vaselin jelly je obchodní značka. Ani nevím zda je v ČR nějaký ekvivalent nebo jak to přeložit.Zde je odkaz na výrobek https://www.vaseline.us/product/petroleum-jelly/vaseline-jelly.html